Productpagina

Om aan alle regels en wetgeving te voldoen, is het belangrijk dat u een aantal elementen vermeldt op de productpagina bij het aanbieden van Betaal per Maand.

 1. De disclaimer moet altijd worden getoond.
 2. Toon de kredietwaarschuwingsbalk bovenaan de productpagina - of telkens opnieuw in een kader - als u een prijs per maand toont of vermeldt dat u termijnbetaling aanbiedt. 
 3. Als u een maandprijs of rentepercentage noemt, moet u altijd een rekenvoorbeeldtabel plaatsen. 
 4. Toon het logo van Betaal per Maand

 

Communicatieboodschappen

Makkelijk! Neem de kant-en-klare communicatieboodschappen over in uw webshop.

 • Koop nu, betaal per maand
 • Koop nu, betaal achteraf per maand
 • Betaal per maand
 • Betaal in termijnen
 • Betaalgemak
 • Betalen zoals het u uitkomt

Banners

Download hier de vier verschillende Betaal per Maand-banners in diverse formaten, die u in uw webshop kunt gebruiken:

Type A: Hero-banner: Mobile, 1280 px, 1920 px

Type B:  Promotiebanner met tekst: Betaal achteraf en Zoals het u uitkomt

Type C: Promotiebanner met maandbedrag: 336x280px, 120x600px, 728x90px

Type D: Promotiebanner met 0% rente: 336x280px, 120x600px, 728x90px

Regels voor het plaatsen van de banners

Er zijn een aantal regels die u moet volgen bij het plaatsen van de banners in uw webshop. Zorg ervoor dat u deze regels leest en volgt voordat u de banners live zet:

 1. Alle banners moeten bovenaan de kredietwaarschuwingsbalk (de ‘Let op! Geld lenen kost geld’ balk) laten zien, tenzij de kredietwaarschuwingsbalk altijd als vast element bovenaan uw website te zien is.
 2. Toon op alle banners altijd het Betaal per Maand-logo. Het voordeel hiervan is dat klanten bij het afrekenen direct weten welke optie ze moeten kiezen.
 3.  Alle type banners A en B moeten een hyperlink naar de Betaal per Maand-landingspagina van uw webshop hebben, waarop u meer informatie over deze betaaloptie plaatst.
 4. Alle banners van het promotietype B, C, D moeten een hyperlink hebben naar de pagina van het gepromote financieringsproduct.
 5. De disclaimer moet worden vermeld op de landingspagina van Betaal per Maand op uw website en op de pagina's met gepromote financieringsproducten.
 6. Als u promotiebanners met een maandbedrag (type C) of reclamebanners met het rentetarief van 0% (type D) gebruikt, moet u het rekenvoorbeeld opnemen op de pagina's van de gepromote producten.

Maandprijzen

Vestig de aandacht op Betaal per Maand door aan de productprijs, de prijs per maand toe te voegen. Dat kan eenvoudig met een pop-up. De regels voor vermelding van een maandprijs zijn:

 1. Aan de bovenzijde van de pop-up moet de kredietwaarschuwingsbalk staan. Heeft u de kredietwaarschuwingsbalk bovenaan de productpagina gezet, dan hoeft het in de pop-up niet nog eens.
 2. Maandprijs vermelden bij het product = rekenvoorbeeld plaatsen in tabelvorm. Dit mag onderaan de productpagina.
 3. Meerdere maandprijzen op de productpagina? Plaats alle rekenvoorbeelden in 1 tabel onderaan de pagina.
 4. Plaats ook de disclaimer op de productpagina onder het rekenvoorbeeld.
 5. Neem één van de kant-en-klare pop-ups.
 6. Scroll naar beneden om te zien hoe u de prijs per maand berekent.

Hoe berekent u de maandprijzen?

U berekent het bedrag per maand als volgt:

Aankoopbedrag x 0,0210355815664834 = Maandbedrag

Dit is de rekenformule op basis van een looptijd van 60 maanden en 10% rente. Biedt u andere looptijden of een andere rente aan? Mail ps@santander.nl voor het ontvangen van de rekenformule(s).

Vermeld u een maandprijs, dan moet u het volledige rekenvoorbeeld tonen. Tip! Maak het uzelf gemakkelijk door de rekenformule te plaatsen in het rekenvoorbeeld, dan verandert de maandprijs mee als u het aankoopbedrag aanpast.

Pre-check calculator

Dit is een handige tool waarmee uw klant binnen 1 minuut uitrekent of hij/zij in aanmerking komt voor een financiering en direct ziet wat hij/zij maximaal kan lenen.

De berekening vindt plaats op basis van het inkomen en de lasten die ingevuld worden in de calculator. Er vindt nog geen BKR toetsing plaats. Het kan gebeuren dat uw klant, ondanks een positieve uitkomst in de pre-check calculator alsnog wordt afgewezen bij de aanvraag. De klant zal dan teruggeleid worden naar de pagina waar een andere betaalmethode gekozen kan worden.

De calculator wordt beheerd door Santander. U plaatst de calculator voor Betaal Per Maand op uw website door middel van een i-frame. Hierdoor zorgen wij ervoor dat de informatie altijd up-to-date is. Gebruik de volgende URL om de calculator in uw website te plaatsen: 

iframe src="https://www.santandermarketingoverlay.nl/lease14?v=0" style="border: 0;" width="350" height="350"

U ziet dan dit: