Wat kunnen wij voor u doen?

Het blijven onzekere tijden. Als uw vertrouwde kredietverstrekker sinds 1985, verzekeren wij u dat u voor uw geldzaken op Santander kunt blijven vertrouwen.

 • Op deze pagina informeren wij u wat wij voor u kunnen doen. Wij volgen de adviezen van het RIVM. Op dit moment werkt, uit voorzorg, nog steeds een groot gedeelte van onze collega’s vanuit huis. Dit kan betekenen dat het kan voorkomen dat u langer moet wachten als u ons belt en ook poststukken soms niet dezelfde dag worden behandeld.

 • Heeft u vragen? Kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen of u het antwoord al kunt vinden.

 Beschikbaarheid van klantenservice

Veel van onze servicemedewerkers werken vanuit huis om u van dienst te zijn. Het kan soms gebeuren dat u wat langer moet wachten om onze medewerkers te spreken. Desalniettemin zijn en blijven we bereikbaar tijdens onze normale openingstijden. Overigens kunt u zelf uw geldzaken beheren met Mijn Rekening zoals het inzien van uw saldo, het downloaden van uw rekeningoverzicht en bijvoorbeeld het overmaken van geld naar uw betaalrekening. Nog geen toegang? Vraag het direct aan >

Heeft u uw financiering via een autodealer afgesloten?

Alle overige financieringen


 Zorg dat u een inlog heeft voor Mijn Rekening en download onze App

Omdat het langer kan duren dan normaal om u telefonisch of per e-mail van dienst te zijn, raden wij u vooral aan om gebruik te maken van Mijn Rekening. Onze mijn-omgeving is 24/7 voor u bereikbaar via computer, laptop of zelfs mobiele telefoon met de Santander App.

Het maakt niet uit of u een persoonlijke lening bij ons heeft of een doorlopend krediet. U kunt uw rekening vinden op:

NB: Mijn Rekening is niet beschikbaar als u een financiering via een autodealer heeft afgesloten.

 Verwacht u financiële tegenslag door de situatie rondom het coronavirus?   

Verwacht u betalingsproblemen?
Wij willen voorkomen dat u in de problemen komt. En als er al problemen zijn, willen wij samen met u zoeken naar een oplossing. Daar staat tegenover dat wij van u verwachten dat u contact met ons opneemt en meewerkt aan het zoeken naar een oplossing. Lees meer over wat te doen >
Heeft u een verzekering bij ons?
Het is geen prettige gedachte, maar als u zou overlijden als gevolg van het coronavirus, dan keert de Nabestaandenbescherming uit zoals bij overlijden door een andere infectieziekte. Dat betekent dat uw dierbaren geen financiële gevolgen ondervinden van uw lening of krediet bij Santander.
Bent u zelfstandig ondernemer of zzp-er?
Lees dan hier op de website van de Belastingsdienst wat er voor u mogelijk is. 

 Voorkomen van phising en cybercriminaliteit

Hoe kan ik phishing-zwendel vermijden?
 • Cybercriminelen gebruiken vaak populaire trends en nieuws om mensen te misleiden om schadelijke bijlagen te openen, op links te klikken of gevoelige informatie te geven. Regeringen en internationale instanties waarschuwen mensen voor dit soort oplichting.

 • Onze Santander Consumer Benelux-teams werken hard om de wereldwijde cyberdreigingen te volgen. Santander is niet getroffen, maar we willen u eraan herinneren alert te blijven op verdachte berichten via e-mail. Lees onze tips zodat u deze kunt toepassen bij het ontvangen van e-mails van onbekende afzenders. Op deze manier kunt u onbekende afzenders herkennen en veilig blijven.
Hoe weet ik of een verzoek afkomstig is van Santander of van cybercriminelen?
 • Santander Consumer Benelux zal u nooit om wachtwoorden vragen of vragen om software te downloaden.

 • Verwachtte u dit bericht? Herkent u de afzender? Vragen ze u iets te doen (klik op de link, doneer geld, open een bijlage, geef gevoelige informatie)? Als iets verdacht aanvoelt, klik er dan niet op maar rapporteer het.

  Stuur de originele mail naar het volgende email adres: cybersecurity_customers@gruposantander.com.

 • Iedereen wil goed geïnformeerd zijn; Zorg ervoor dat u uw nieuws van gerenommeerde bronnen ontvangt door naar hun officiële website te gaan. Klik niet op willekeurige links die op uw pad komen, vooral niet op instant messaging-kanalen (WhatsApp) en e-mails.

 • Navigeer alleen naar websites die u vertrouwt, zorg ervoor dat het webadres begint met https: // aangezien deze over het algemeen veiliger zijn.

 • Wees voorzichtig met niet-legitieme verzoeken om donaties, of dit nu via goede doelen of crowdfunding-sites is, laat u door niemand opjagen om een donatie te doen. Als iemand of een organisatie die u niet kent u vraag om donaties in contanten of met een cadeaukaart of door het overmaken van geld? Doe dat dan niet.

 • Stuur geen mediaberichten of e-mails met niet-geverifieerde inhoud door. Pas op voor nepnieuws en desinformatiecampagnes, die alleen gebruikt worden om mensen te alarmeren.

Adviezen en tips in tijden van corona

Betaal niet meer met contant geld
We raden u aan om het advies van het ministerie van Volksgezondheid op te volgen om niet meer af te rekenen met contant geld.

Met onze betaalkaarten (zowel Santander als MediaMarkt) kunt u overal met uw pin of contactloos afrekenen. Hiervoor betaalt u geen extra kosten. Online kunt u betalen via het e-Maestro netwerk, ook hiervoor betaalt u geen extra kosten. 
Kijk of u in aanmerking kunt komen voor corona geldhulp

Er bestaan diverse regelingen van de overheid waarvan u misschien gebruik kunt maken. Meer info >

Hulp bij schulden kunt u ook vinden bij Schuldhulpmaatje.

Volg vooral betrouwbare informatiebronnen

Volg alleen betrouwbare informatiebronnen. Er is veel nepnieuws in omloop.

 Waar kan ik mijn aankoop financieren met Santander?

Heeft u een Santander Card of MediaMarkt betaalkaart? Dan kunt u online veilig afrekenen via eMaestro. U heeft hiervoor uw kaartnummer nodig en een eMaestro wachtwoord. Lees er meer over >

Daarnaast kunt u bij vele winkels in het hele land kunt u terecht op de webshops van enkele van onze grootste winkelketens. Hoe? Heel eenvoudig. Kies uw product(en) en kies bij betaling voor Betaalplan of Betaal per Maand van Santander.

Stay safe | Stay@home | All.Together.Now

All. Allemaal.

Omdat we allemaal in dezelfde situatie zitten. Omdat we allemaal gedwongen zijn iets te doen of te laten. Omdat het ons allemaal beïnvloedt. En omdat we allemaal iets willen doen.

Together. Samen.

Want alleen samen kunnen we geweldige dingen bereiken. Samen zijn we groter. En samen kunnen we meer, veel meer. De enige manier om dit virus te bestrijden is dit samen te doen.

Now. Nu.

Niet later, niet morgen. Maar nu. We kunnen niet wachten. We moeten controle nemen over de situatie en vooruit kijken. Maar vooral nu helpen. Het is urgent. Het is nu.