Groen lenen is een financiering voor o.a. zonnepanelen van Santander Consumer Finance.


Groen Lenen is exclusief aan te vragen via leveranciers en installateurs die duurzame en energiebesparende oplossingen bieden voor iedereen. Denk hierbij niet alleen aan zonnepanelen, maar ook aan bijvoorbeeld een warmteboiler, zonneboiler, isoleren van uw woning, windwokkels of een laadpaal voor uw elektrische auto!

Wat is Groen Lenen?

Leen verantwoord, bewust en goedkoop door achteraf per maand te betalen! Groen Lenen is de oplossing om energiebesparend duurzaam wonen mogelijk te maken. Ideaal als u een kleinere beurs heeft of als u uw spaargeld niet wilt aanspreken! Dus zonnepanelen financieren? Groen Lenen!

→ Wat u ook financiert, als de installateur Groen Lenen aanbiedt weet u dat u veilig en betrouwbaar koopt. 


Groen Lenen is al mogelijk vanaf €999 en de maximaal mogelijke looptijd is 15 jaar. De financiering is speciaal voor alle duurzame - en energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen, warmteboiler, zonneboiler, isoleren van uw woning en bijvoorbeeld laadpalen. U betaalt een vaste lage rente per jaar. Ga voor het beste, profiteer van een ruimer budget en kies voor Groen Lenen!

→ Groen lenen is een uitstekend alternatief voor een 2e hypotheek

Het aangaan van een 2e hypotheek voor duurzame investeringen in woningen is voor veel Nederlanders te veel gedoe met teveel bijkomende kosten. Groen lenen is een speciale persoonlijke lening die u zonder tussenkomst van een notaris kunt afsluiten tegen een lage rente. U bespaart hiermee dure taxatie- en notariskosten. En afsluitkosten betaalt u ook niet. Met een maximale looptijd van maar liefst 10 jaar - en in sommige gevallen 15 jaar - blijft tevens het maandbedrag laag en betaalbaar. En de betaalde rente voor de lening? Die komt gewoon in aanmerking voor Belastingteruggave. 

→ Geld lenen voor zonnepanelen

Zonnepanelen huren of geld lenen voor zonnepanelen? Dat laatste kan verstandig zijn. Want met een investering in zonnepanelen kunt u maar liefst vier keer een financieel voordeel verwachten:

 • De betaalde rente op een persoonlijke lening voor zonnepanelen is fiscaal aftrekbaar. Als u geld leent voor woningverbetering en u kunt bewijzen dat u het krediet heeft gebruikt voor bijvoorbeeld de aanschaf en installatie van zonnepanelen, kunt u voordeel hebben van belastingaftrek over de betaalde rente. 

 • Uw energierekening gaat omlaag. Hoeveel u precies gaat besparen, hangt natuurlijk af van uw huidige energieverbruik en het aantal zonnepanelen dat u laat installeren. Uw installateur kan dit precies voor u berekenen.

 • Met zonnepanelen wordt u een soort mini-energieproducerend bedrijf. Daarom kunt u in aanmerking komen om de btw over de aankoop en installatie van de zonnepanelen terug te vragen. Uw installateur weet hier alles over. Vraag ernaar bij de aanschaf!

 • De stroom die u opwekt met zonnepanelen maar niet zelf gebruikt, kunt u exporteren naar het elektriciteitsnet. Dat is nou mooi nieuws. Het energiebedrijf betaalt u voor niet-gebruikte maar wel opgewekte energie. Zo verdient u aan uw zonnepanelen. Hiervoor heeft u wel een omvormer nodig. Informeer bij uw energiebedrijf hoe dat werkt.

Milieu Centraal heeft eens uitgerekend dat de winst van zonnepanelen vergelijkbaar is met 4 procent spaarrente. Zo verdient u na enige tijd de kosten voor uw groene persoonlijke lening vanzelf terug! 

De voordelen van Groen Lenen

 • Duurzaam en energiebesparend wonen voor iedere portemonnee
 • U hoeft uw spaargeld niet aan te spreken
 • Veilig en betrouwbaar een ruimer budget
 • We spreken vooraf af wat u gaat betalen per maand en voor hoelang
 • U krijgt de garantie dat de rente tussentijds niet wijzigt
 • Uitstekend alternatief voor een 2e hypotheek maar dan zonder notaris- en taxatiekosten
 • U profiteert van alle voordelen van geld lenen voor zonnepanelen

De kenmerken van Groen Lenen

 • Speciale financiering voor duurzame woonoplossingen en energiebesparende maatregelen
 • Vaste lage rente per jaar
 • Maximale looptijd mogelijk tot 15 jaar
 • Exclusief en betrouwbaar aan te vragen bij deelnemende leveranciers
 • Volledig af te lossen op ieder moment zonder boete of andere kosten
 • U houdt controle en overzicht over uw geldzaken via Mijn Rekening, uw persoonlijke omgeving

Bereken zelf uw maanbedrag

Benieuwd naar uw maandelijkse lasten? Klik op de rode knop hieronder en bereken snel uw maandbedrag.

 

Hoe werkt Groen Lenen in de winkel of showroom?

Vertel aan de verkoopadviseur of installateur in het verkoopgesprek dat u per maand wilt betalen. De verkoper vult uw gegevens in, uploadt uw identiteitsbewijs en eventueel een bewijs van inkomen en lasten en vraagt Groen Lenen voor u aan. Na goedkeuring door Santander spreekt de verkoper een bezorg- en/of plaatsingsdatum met u af en na levering start u met de maandbetalingen. Voor een gedetailleerd uitleg van het aanvraagproces kunt u de checklist hier downloaden.

In de webshop?

Stap 1

1. Kies
Kies in de check-out bij de kassa voor Groen Lenen van Santander Consumer Finance.

Stap 2

2. Vraag aan
Vul uw gegevens in en upload uw identiteitsbewijs en eventueel een bewijs van inkomen en lasten. Wordt bankafschrift gevraagd? Ook dit kan gemakkelijk via iDIN!

Stap 3

3. Onderteken digitaal
Onderteken uw contract veilig online met iDIN.

hoe werkt Groen Lenen

4. Geregeld!
De webshop spreekt een bezorg- of plaatsingsdatum met u af en u start na levering met de maandbetalingen.

Ontdek onze Groen Lenen partners en bezoek hun website!

Zonneplan.nlPuresolar.nlBestair.nl

NuKoelCV Totaal

MilieubeheerNederland_logo ZekerZon_Logo ZonpaSolar_logo Aarde-nl_logo

Denoservice_logo HelloZon.nl AlphaVentilatie.nl zonnepanelen-brabant.nl

SolarXl Gaswacht gelderland Prezon2Solar software

Bijnen installatietechniekHelios Solar

Veilig, betrouwbaar en verantwoord

Met Groen Lenen kiest u voor veilig, betrouwbaar en verantwoord. En goedkoop. Want u start pas met betalen als u uw duurzame oplossing al in huis heeft en u betaalt een vast laag rentetarief per jaar. Bovendien screenen wij alle aangesloten winkels/webshops voordat wij er zaken mee doen.

Wij verstrekken onze financieringen onder vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en zijn aangesloten bij de Vereniging Financiers Nederland (VFN) en het is onze taak om u veilig, verantwoord en bewust te laten lenen. Daarom zullen wij u nooit meer laten lenen dan voor u mogelijk is en controleren wij altijd aan de hand van uw gegevens of u voor Groen Lenen in aanmerking komt.

 

 

Wat zeggen consumenten over Santander Consumer Finance?

"Ik ben zeer tevreden over de service, kwaliteit, snelheid en communicatie"

"Krediet aangevraagd. Uploaden van documenten gaat makkelijk via een link die je ontvangt in je mail."

"Santander is voor mij een betrouwbare en snelle geldverstrekker gebleken. Zorgvuldig en behulpzaam. Denken met je mee en geven nuttige adviezen.

 

 

Welk bedrag kan ik maximaal lenen?

Benieuwd naar het bedrag dat u mag lenen? Klik op de rode knop hieronder, vul een aantal gegevens in en maak uw berekening.

 

Vind hier antwoord op uw vragen over Groen Lenen.

Bent u een leverancier in duurzame woonoplossingen?

Verhoog dan nu uw omzet en biedt Groen Lenen aan uw klant!