Let op! Geld lenen kost geld.

Santander Consumer
Finance Benelux B.V.

De geschiedenis van Santander in een notendop:

1857
In het Spaanse plaatsje Santander wordt op 15 mei de bank Banco Santander opgericht.

1900-1919
Banco Santander verdubbelt zijn balans. Ook worden in deze tijd drie grote Spaanse banken opgericht, die mettertijd zullen overgaan in Santander: Banco Hispanoamerican (1900), Espaňol de Crédito (1902) en Central (1919).

1950
Het eerste kantoor in Latijns Amerika wordt geopend, in Havana. Al snel volgen kantoren in Argentinië, Mexico, Venezuela. Ook in Londen wordt een klein kantoor geopend.

1957
Banco Santander bestaat 100 jaar en is uitgegroeid van een kleine regionale bank tot de op 7 na grootste financiële instelling van Spanje.

1988
De samenwerking met de Royal Bank of Scotland zet Banco Santander definitief op de Europese kaart. Het verwerven van de CC-Bank in Duitsland en het aandeel in Banco de Comercio e Industria in Portugal draagt hier ook aan bij.

1994
Dit is het jaar waarin de uitbreiding van Santander in Latijns Amerika van start gaat.

2003
Santander Consumer Finance start als een op zich zelfstaande divisie binnen de Santander Groep. Momenteel is Santander Consumer Finance actief in 19 landen wereldwijd.

2004
Eind 2004 wordt Abfin overgenomen door Santander Consumer Finance Germany. Santander Consumer Finance B.V. vestigt zich hiermee in Wassenaar.

2007
De Santander Groep viert zijn 150-jarige bestaan als één van de grootste financiële instellingen ter wereld. Santander heeft ruim 65 miljoen klanten en is actief in meer dan 40 landen.

2008
In juli van dit jaar koopt Santander Consumer Holding Gmbh alle aandelen in RBS (RD) Europe, een ervaren speler op de markt van het consumptief krediet. RBS (RD) Europe was al sinds 1985 actief in Nederland. Op 1 oktober wordt de nieuwe bedrijfsnaam doorgevoerd: Santander Consumer Finance Benelux B.V. Santander in Houten is een feit.

2009
Santander Wassenaar en Houten betrekken vanaf 1 mei gezamenlijk het nieuwe pand in Utrecht. Santander Consumer Finance kiest er dan ook voor om de samenwerking zo goed mogelijk te optimaliseren door onder één dak verder te gaan. Zo gaat Santander in een hoge snelheid vooruit.

2012
Met meer dan 150 jaar historie, is Santander de vierde grootste bankgroep ter wereld op basis van winst. Santander heeft meer filialen dan iedere andere internationale bank - meer dan 14.000 - en levert service aan meer dan 100 miljoen klanten in tien kernmarkten.

2015
De zeggenschap van de onderneming gaat over van Santander Consumer Holding Gmbh naar Santander Consumer Finance S.A. Santander Consumer Finance Benelux B.V. is nu een rechtstreekse dochter van het hoofdkantoor in Spanje.