Let op! Geld lenen kost geld.

Ik wil een lening die in mijn leven past

Privacy Statement Santander Consumer Finance Benelux B.V.


Dit is het Privacy Statement van Santander Consumer Finance Benelux B.V. (hierna: ‘wij'). Hierin spreken wij af hoe wij met uw persoonsgegevens (hierna: "gegevens") omgaan.Waarvoor gebruiken wij uw gegevens?

  • beoordelen en accepteren van uw kredietaanvraag
  • afsluiten en uitvoeren van uw kredietovereenkomst
  • klantadministratie
  • informatie aan u over interessante producten en diensten (meestal per post, e-mail of telefoon)
  • analyses voor ons management
  • ontwikkelen van producten en bepalen van marketingacties
  • voorkomen, opsporen en bestrijden van onder andere fraude
  • voorkomen dat u meer leent dan u kunt terugbetalen
  • voldoen aan wettelijke verplichtingen

Met wie delen wij uw gegevens en waarom?

Wij delen uw gegevens omdat we dat moeten volgens de wet. Wij zijn aangesloten bij Bureau Kredietregistratie (‘BKR') in Tiel. Als u bij ons een aanvraag voor een krediet doet, vragen wij bij BKR informatie op om te weten of u een krediet heeft of heeft gehad. Als wij uw kredietaanvraag goedkeuren, geven we dit ook door aan BKR. Uw krediet wordt dan geregistreerd bij BKR. Een achterstand van drie of meer termijnbedragen moeten wij ook melden bij BKR. Dit is wettelijk verplicht volgens het Algemeen Reglement BKR https://www.bkr.nl/

Als u op onze website gegevens achterlaat, bijvoorbeeld als u een offerte aanvraagt, doen wij ons best uw privacy te beschermen: wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk, wij gebruiken strenge veiligheidsprocedures bij de opslag en toegang tot uw gegevens, en als wij online om persoonsgegevens vragen, zorgen wij ervoor dat uw webbrowser deze codeert. Tegelijkertijd maken wij gebruik van cookies op onze website. Een cookie is een tekstbestand dat door uw browser op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen. Hierdoor herkent de website u als u deze later weer bezoekt. Cookies brengen uw privacy niet in gevaar, maar het is wel goed om te weten wat voor cookies wij gebruiken. Zo gebruiken wij cookies om aanvragen te behandelen, maar ook voor het analyseren van het gedrag van bezoekers van onze website (zie Tabel 1). Gegevens die wij via cookies verzamelen, gebruiken wij alleen anoniem. Als u niet wilt dat wij cookies gebruiken bij uw bezoek aan de website, kunt u deze uitzetten via uw browser. Het kan wel zijn dat de website hierdoor minder goed werkt. Meer informatie over cookies en uw privacy vindt u op de site van de Consumentenbond http://www.consumentenbond.nl/test/elektronica-communicatie/veilig-online/privacy-op-internet/extra/ cookies-privacy/

Google Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Wij kunnen zo ook meten of de resultaten van onze advertenties bij Google zoekresultaatpagina's goed zijn. De informatie die wij zo krijgen, wordt - samen met het adres van uw computer (IP-adres) - verstuurd en opgeslagen door Google op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over onze website aan ons te geven en om informatie te geven over de resultaten van advertenties via Google. Google kan deze informatie aan derden geven als Google wettelijk verplicht wordt om dit te doen. Of als deze derden de informatie namens Google verwerken. Santander heeft hier geen invloed op. Lees het privacy beleid van Google http://www.google.nl/intl/nl/policies/privacy/ en van Google Analytics http://www.google.nl/intl/nl/analytics/privacyoverview.html voor meer informatie.

Telefoongesprekken Wij kunnen telefoongesprekken opnemen. Dit doen wij voor training van onze medewerkers. Ook doen wij dit om (fraude)onderzoek te doen of om fraude op te sporen. Of voor onderzoek naar de echtheid van opdrachten en/of overeenkomsten. De opgenomen telefoongesprekken worden niet langer bewaard dan nodig is voor deze doelen.

Verplaatsen van activiteiten Als (een onderdeel van) Santander een dochteronderneming of een bedrijfseenheid verkoopt, kunnen uw persoonsgegevens hier onderdeel van uitmaken. Het kan dus zijn dat ze overgenomen worden door deze overeenkomst. Dit is ook zo als (een onderdeel van) Santander wordt gekocht door of samengaat met een ander bedrijf.

Inzage en recht van verzet Wilt u weten welke persoonsgegevens wij van u hebben? Wilt u dat wij de gegevens veranderen? Of heeft u vragen of opmerkingen over de manier waarop wij uw persoons- gegevens verwerken? Dan kunt u een brief naar ons sturen met daarin uw vraag of wens. Ook kunt u per brief aangeven als u niet wilt dat wij uw persoonsgegevens voor onze marketing gebruiken. Stuur uw brief zonder postzegel naar:

Santander Consumer Finance Benelux B.V. Afdeling Klantenservice Antwoordnummer 52545 3502 VH Utrecht
Let op! Als u uw persoonsgegevens volledig wilt inzien, stuur dan een kopie van uw legitimatiebewijs mee.

Melding College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) U kunt ervan uitgaan dat wij zorgvuldig omgaan met uw persoonsgegevens. Wij houden ons daarbij aan de Wet bescherming persoonsgegevens. Maar ook aan andere wet- en regelgeving over het omgaan met uw persoonsgegevens. Ook houden we ons aan de richtlijnen van het CBP. De verwerking van persoonsgegevens is aangemeld bij het CBP in Den Haag, onder meldingsnummer 1110376. Verantwoordelijke is Santander Consumer Finance Benelux B.V., Winthontlaan 171, 3526 KV Utrecht.Wijzigingen Privacy Statement Wij kunnen besluiten dit Privacy Statement te wijzigen. Wij raden u daarom aan dit Privacy Statement regelmatig te bekijken. Zo bent u op de hoogte van wijzigingen.

Tabel 1 - Welke cookies gebruikt santander.nl? 

Cookie

Doel Cookie

Welke informatie

Levensduur

Google DoubleClick

Hiermee meten we de effectiviteit van onze marketingcampagnes.

random string

6 jaar

Google Analytics

Hiermee meten we de effectiviteit van onze marketingcampagnes.

random string

2 jaar

Google Adwords

Hiermee meten we de effectiviteit van onze marketingcampagnes.

random string

2 jaar

Santander Order-ID

Santander.nl gebruikt een unique-id cookie om een internetgebruiker te herkennen als unieke bezoeker.

random string

9 uur

Gebruikersnaam cookie

Dit is een cookie op de inlogpagina van MijnRekening waarin de gebruikersnaam opgeslagen wordt. Dit wordt alleen gedaan als de klant "Bewaar mijn login" heeft aangevinkt, en succesvol is ingelogd.

gebruikersnaam

1 jaar

Sessie cookie

MijnRekening gebruikt na login een cookie om de sessie op te slaan. Na de sessie wordt dit cookie verwijderd.

session-token

sessie

CookieSetting

Deze cookie registreert uw voorkeursinstellingen met betrekking tot de toestemming van het plaatsen van cookies.

type toestemming

1 jaar

Wij kunnen besluiten dit Privacy Statement te wijzigen. Wij raden u daarom aan dit Privacy Statement regelmatig te bekijken. Zo bent u op de hoogte van wijzigingen.U kunt ervan uitgaan dat wij zorgvuldig omgaan met uw persoonsgegevens. Wij houden ons daarbij aan de Wet bescherming persoonsge- gevens. Maar ook aan andere wet- en regelgeving over het omgaan met uw persoonsgegevens.

Ook houden we ons aan de richtlijnen van het CBP. De verwerking van persoonsgegevens is aangemeld bij het CBP in Den Haag, onder meldingsnummer 1110376. Verantwoordelijke is Santander Consumer Finance Benelux B.V., Winthontlaan 171, 3526 KV Utrecht.

Als u uw persoonsgegevens volledig wilt inzien, stuur dan een kopie van uw legitimatiebewijs mee.Wilt u weten welke persoonsgegevens wij van u hebben? Wilt u dat wij de gegevens veranderen? Of heeft u vragen of opmerkingen over de manier waarop wij uw persoons- gegevens verwerken? Dan kunt u een brief naar ons sturen met daarin uw vraag of wens.

Ook kunt u per brief aangeven als u niet wilt dat wij uw persoonsgegevens voor onze marketing gebruiken. Stuur uw brief zonder postzegel naar:Als (een onderdeel van) Santander een dochteronderneming of een bedrijfseenheid verkoopt, kunnen uw persoonsgegevens hier onderdeel van uitmaken. Het kan dus zijn dat ze overgenomen worden door deze overeenkomst. Dit is ook zo als (een onderdeel van) Santander wordt gekocht door of samengaat met een ander bedrijf.Wij kunnen telefoongesprekken opnemen. Dit doen wij voor training van onze medewerkers. Ook doen wij dit om (fraude)onderzoek te doen of om fraude op te sporen. Of voor onderzoek naar de echtheid van opdrachten en/of overeenkomsten. De opgenomen telefoongesprekken worden niet langer bewaard dan nodig is voor deze doelen.