Project Manager External Collections (40 uur)

Voor ons kantoor in Utrecht zijn wij op zoek naar een gedreven en enthousiaste

Project Manager External Collections Benelux (40 uur)

Wat ga je doen?
Als Project Manager External Collections Benelux ben je de schakel tussen de interne Collections afdelingen in Utrecht (NL) / Merelbeke (BE) en de externe partijen welke Santander Consumer Finance Benelux B.V. inzet in haar incasso processen. In deze zelfstandige functie ben je onsite aanwezig bij de leveranciers van creditmanagement diensten zoals callcenters, huisbezoekfirma’s, deurwaarders en incassobureaus om contact te houden met de uitvoering, kwaliteitscontroles te doen en prestaties te monitoren die door externen uit naam van Santander worden uitgevoerd. Daarnaast bespreek je de resultaten met de operationeel verantwoordelijken en evalueer je de performance en KPI's met het (senior) management van de leverancier. Dit alles met als doel om de performance van de externe partners langdurig en duurzaam te verbeteren. Met de kennis en resultaten van de partners maak je de vertaling naar procesverbeteringen van onze incassoafdeling.

Wie ben jij?
Je bent een allround communicatieve professional met ervaring op het gebied van projectmanagement en/of accountmanagement. Je weet hoe je een project initieert, coördineert en projectteams aanstuurt. Je bent sterk in het relatiebeheer van en het onderhandelen met zowel interne als externe stakeholders. Je hebt kennis van incassoprocessen en relevante wet- en regelgeving (WFT basis en Consumptief Krediet). Verder ben je flexibel en bereid om binnen Nederland en België te reizen. Ervaring en/of affiniteit met deurwaardersbranche is een pré. Je hebt een afgeronde HBO opleiding of aantoonbaar vergelijkbaar werk- en denkniveau.

Wat zijn jouw taken en verantwoordelijkheden?

  • Je leidt meerdere projecten van het begin tot het einde. Dit doe je aan de hand van een business case of feasibility study en legt vervolgens je doelstellingen vast. Hierbij maak je een duidelijk projectplan en zorgt voor de commitment van de verschillende stakeholders.
  • Je zorgt voor goede rapportages, status updates en houdt het projectbudget goed in de gaten. Ook onderneem je actie om afwijkingen van de planning (tijd/kwaliteit/geld) te vermijden en lost problemen op.
  • Je beheert de relatie met de externe partijen. Hierbij evalueer je de performance samen met hen op basis van KPI’s en volgt de gemaakte afspraken op.
  • Je bewaakt de kwaliteit van de dienstverlening van de leveranciers. Middels controles op locatie zorg je voor incasso afhandeling binnen de standaarden en het beleidskader van Santander

Het team
Het team het best te beschrijven als een zeer bevlogen groep. Resultaatgericht werken is belangrijk. Zowel als team, als op individueel niveau. De afdeling Collections bestaat uit een Directielid Collections, 2 Managers, 2 Project Managers, 2 Supervisors en 24 Medewerkers.

Onze visie
Wij willen mensen en bedrijven helpen groeien door middel van verantwoorde consumentenleningen, de beste klantenservice en de beste ondersteuning aan onze partners. Wij doen dit op een manier die Simple, Personal en Fair is.

Official Sponsor if the UEFA Champions League
Sinds dit seizoen is Santander Offical Sponsor of the UEFA Champions League. Dit past heel goed bij ons. Samenwerken als één team is belangrijk voor ons. Spreekt dit jou aan? Lees dan verder wat wij van jou verwachten als jij onze nieuwe collega wordt.

 Wat bieden wij? 
Bij ons krijg jij de unieke kans om intern met 15 verschillende nationaliteiten samen te werken. Wij zien onze collega’s als ons kapitaal. Dit betekent dat wij jou graag helpen om te groeien en hopen dat jij klaar bent om de kansen en uitdagingen te grijpen als die zich voordoen. Bij ons wordt initiatief gewaardeerd, creativiteit gestimuleerd en zijn nieuwe ideeën altijd welkom. In onze open bedrijfscultuur met informele sfeer is er volop ruimte om je carrière te ontplooien.

Naast een marktconform salaris oplopend tot € 55.000 inclusief 13e maand en vakantiegeld, een prestatiebonus oplopend tot max 10%, 27 verlofdagen per jaar, 10% bijdrage voor de collectieve zorgverzekering en diverse opleidingsmogelijkheden.

Onze inzet om als werkgever bij de top te horen is voor het tweede jaar op rij beloond. Wij zijn trots op onze officiële Top Employer 2018 certificering in Nederland, België en Europa!

Meer informatie
Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Yvette van Veldhuizen, via hr@santander.nl of bel 030-6388832.

Direct reageren?
Dit is de kans om jouw sales talent in te zetten bij een dynamische, internationale organisatie. Ben jij enthousiast en de perfecte kandidaat voor deze functie? Reageer dan zo snel mogelijk door jouw sollicitatie inclusief motivatie te sturen via onze sollicitatiepagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.