Senior Legal & Compliance Counsel Benelux (40 uur)

Voor ons kantoor in Utrecht zijn wij op zoek naar een

Senior Legal & Compliance Counsel Benelux, inclusief DPO rol
(40 uur)

Wie zijn wij
Santander Group is wereldwijd actief en een van de grootste financiële instellingen ter wereld. Santander Consumer Finance Benelux is een toonaangevend consumentenfinancieringsbedrijf. Sinds 1985 zijn wij actief in de Benelux met een team van meer dan 350 collega’s.  
Onze kernactiviteiten zijn auto financieringen en consumptieve kredieten (persoonlijke leningen en kredietkaarten) gedistribueerd via point-of-sale partners en direct-to-consumer kanalen zoals internet.
Wij willen mensen en bedrijven helpen floreren door middel van verantwoorde consumentenleningen, de beste klantenservice en de beste ondersteuning aan onze partners. We streven ernaar dit te doen op een manier die Simple, Personal en Fair is.

Jouw verantwoordelijkheden
Jij werkt in het Legal & Compliance team van Santander Benelux en adviseert op een breed terrein over juridische en compliance aangelegenheden. De rol van Data Protection Officer is onderdeel van deze functie.

Als Senior Legal & Compliance Counsel:
-Rapporteer je aan en werk je veel samen met de Legal & Compliance Director;
-Ben je verantwoordelijk voor:
 *Adviseren over diverse juridische vraagstukken en aangelegenheden;
 *Onderhandelen, opstellen en reviewen van contracten en andere
   juridische documenten;

 *Onderhouden van contacten met diverse stakeholders;
 *Implementeren van nieuwe of gewijzigde wet- en regelgeving, en dit
   effectief vertalen naar de business;

 *Vormgeven en implementeren van het legal & compliance beleid;
 *Identificeren van risico’s, aandragen van toepasbare oplossingen en
   toezien op uitvoering daarvan;

 *Directe en rechtstreekse communicatie met de AFM, de DNB en de
   VFN bij afwezigheid van de Legal & Compliance Director;

 *Uitvoeren van projecten die worden toegewezen door de CEO en de
   Head of Legal & Compliance. Dit doe jij vanuit jouw eigen expertise.
   Jij zorgt hierbij voor de uitvoering en levering van de projecten;

 *Verslag uitbrengen over activiteiten (bevindingen, analyses);
 *Adviseren aan de board, de managers en de operationele afdelingen.
   Jij fungeert als aanspreekpunt voor compliance-kwesties, geeft
   gevraagd en ongevraagd advies aan de board over
   nalevingskwesties, over preventieve en repressieve maatregelen, dit
   inclusief sancties in geval van overtreding;

 *Geven van trainingen over compliancekwesties.

Invulling van de DPO rol:
-Rapporteer je voor dit deel rechtstreeks aan de CEO en op verzoek aan de Raad van Commissarissen;
-Identificeer je nieuwe regels die van toepassing zijn op Santander, vertaalt wet- en regelgeving in processen en systemen en zorgt voor de kwaliteit en effectiviteit van interne regels en procedures;
-Houd je toezicht op de naleving van externe wet- en regelgeving, interne regels en procedures. Jij evalueert de effectiviteit van de vastgestelde procedures, dit samen met de maatregelen die zijn genomen om niet-naleving van regels en procedures aan te pakken. Jij voert risicoanalyses uit op het nalevingsgebied, beoordelingscontracten en het beleid om naleving te bewaken.
-Geef je inzicht in de uitkomsten van kwantitatieve en kwalitatieve risico-analyses en observaties door middel van periodieke en ad-hoc rapporten/ analyses aan de CEO met betrekking tot compliance gerelateerde zaken.
-Identificeer je regels die van toepassing zijn op de klanten en staat in contact ​​met relevante afdelingen en draagt bij aan de ontwikkeling van product- en bedrijfsactiviteiten vanuit het eigen expertisegebied, zowel privacy by design als privacy by default.
-Ontwikkel en onderhoud je productieve relaties met personeel, management en andere relevante (externe) partijen en deelt kennis en inzichten in het nalevingsdomein om de reputatie van Santander verder te ontwikkelen.
-Blijf je op de hoogte van interne en externe ontwikkelingen en zorgt voor de ontwikkeling, de overdracht en het behoud van nieuwe en state-of-the-art kennis op het eigen vakgebied.
-Houd je toezicht en zorg je ervoor dat voor het delen van persoonlijke gegevens en (elektronische) marketing in overeenstemming wordt gehandeld met externe en interne regels en voorschriften.

Wie ben jij
Jij (hebt/bent):
-Afgeronde juridische opleiding op universitair niveau (WO-opleiding): Meester in de rechten (mr) / master in het recht (LL.M.);
-Voldoet aan de verplichte, juridische en privacy certificeringen en kwalificaties of hebt de bereidheid om te worden getraind (bijvoorbeeld WFT, CIPP/E, CIPM);
-In staat zijn om met een breed scala aan stakeholders, inclusief senior management, om te gaan;
-Uitstekende communicatievaardigheden (schriftelijk en mondeling);
-Nederlands en Engels uitstekend niveau vereist, een goed niveau Frans is ideaal;
-Meer dan 8 jaar relevante werkervaring of 8 jaar in een vergelijkbare functie met dezelfde verantwoordelijkheden;
-Ervaring in senior werkzaamheden en het nemen van zelfstandige beslissingen;
-Kennis van de branche en vigerende wet- en regelgeving;
-Flexibel: het vermogen om met verschillende nationaliteiten om te gaan, snel te leren en aan te passen;
-Een onafhankelijke en probleemoplossende mentaliteit;
-Juridische complexiteit kunnen communiceren en omzetten in werkbare voorstellen;
-Ervaring in project management en het structureren van management informatie.

Wat bieden wij
Bij Santander Consumer Finance Benelux maak je deel uit van een dynamische organisatie in een dynamische markt. Jij krijgt de unieke kans om intern met 15 verschillende nationaliteiten samen te werken. Als medewerker ben jij  waardevol voor Santander en kun jij de kansen grijpen en uitdagingen aangaan die wij jou bieden. Jij kunt bij ons groeien op een manier die bij jou past.. Bij Santander wordt initiatief gewaardeerd, creativiteit gestimuleerd en zijn nieuwe ideeën altijd welkom. In onze open bedrijfscultuur met informele sfeer is er volop ruimte om je carrière te ontplooien.
Santander Consumer Finance Benelux B.V. biedt een uitdagende en internationale werkomgeving. Naast een marktconform salaris inclusief vakantiegeld bieden wij een vaste 13e maand (totaal bruto salaris oplopend tot € 87.000 bruto per jaar), een prestatiebonus oplopend tot max 10%, een lease-auto, 27 verlofdagen per jaar en 10% bijdrage voor de collectieve zorgverzekering en diverse opleidingsmogelijkheden.
Onze inzet om als werkgever bij de top te horen is recent beloond met de officiële Top Employer 2018 certificering in Nederland, België en Europa!

Meer informatie
Voor meer informatie over deze functie neem je contact op met Yvette van Veldhuizen, afdeling Human Resources via yvette.vanveldhuizen@santander.nl of 030-6388832.

Reageren
Dit is jouw kans om onderdeel te worden van een dynamische, internationale organisatie en mee te gaan op onze reis naar een meer transparante en eerlijke organisatie. Ben jij enthousiast en de perfecte kandidaat voor deze functie, reageer dan zo snel mogelijk door jouw sollicitatie inclusief motivatie te sturen via onze sollicitatiepagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.