Voor onze vestiging in Utrecht zijn wij op zoek naar een gedreven kandidaat voor de functie van

Data Analist Collections Benelux

Wat ga je doen?

Als data analist in het team Collections Controlling heb je een centrale rol in het incasso-proces; je onderzoekt welke betaaloplossingen het beste aansluiten bij de behoefte van onze klanten, zorgt dat onze externe partners alle gewenste informatie ontvangen, ondersteunt het management met inzichten en analyses en maakt het dagelijkse werk voor collega’s een stuk makkelijker.

Dit doe je door je data-skills op een veelzijdige manier in te zetten: je creëert inzichten door verbanden te leggen tussen verschillende databronnen, voert controles uit op de datakwaliteit, optimaliseert de infrastructuur, bouwt rapportages, voert A/B testen uit, automatiseert arbeidsintensieve processen en analyseert hoe onze processen verbeterd kunnen worden. Met je analytische aanpak ondersteun je het maken van data-gedreven beslissingen.

Wat vragen we van jou?

Je duikt graag in complexe vraagstukken en weet je bevindingen op een begrijpelijke manier te presenteren. Je bent communicatief vaardig en een echte teamspeler, samen bereik je meer dan alleen. Je bent nieuwsgierig, wilt graag weten hoe iets werkt en hoe het beter kan. Je vindt het leuk om jezelf verder te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren.

Verder voldoe je aan de volgende criteria:

 • Een HBO/ WO-opleiding in een technische richting, Economie, Bedrijfskunde, Informatica;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring (binnen de financiële dienstverlening is een pre);
 • Gedegen kennis van SQL (SAS Programming Language is een pre);
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat bieden we jou?

 • Salarisrange Euro 3.000 – 4.500
 • Vaste 13e maand
 • Bonus oplopend tot 10%
 • 27 vakantiedagen en 8% vakantiegeld
 • Hybride werken inclusief thuiswerkvergoeding
 • Veel ontwikkelmogelijkheden in een internationale werkomgeving
 • Een kantoor met een fantastisch uitzicht, goed bereikbaar met de auto en het OV


Wat doet Santander?

Santander Consumer Finance SA, Branche Nederland is een toonaangevend consumentenfinancieringsbedrijf dat deel uitmaakt van Santander Group, een van de grootste financiële instellingen ter wereld. Wij zijn sinds 1985 actief in Nederland en sinds 1992 in de Benelux, met een team van meer dan 300 collega's. Onze kernactiviteiten zijn autofinanciering en consumentenkredieten (persoonlijke leningen en creditcards) die via verkooppartners en direct-to-consumer kanalen zoals internet worden gedistribueerd.

Wij bieden duurzame kredietverlening en specifieke financieringsproducten die bijdragen aan een duurzame toekomst. Wij willen mensen en bedrijven helpen zich te ontplooien door middel van verantwoorde consumentenkredieten, de beste klantenservice en de beste ondersteuning van onze partners. Wij streven ernaar dit te doen op een manier die eenvoudig, persoonlijk en eerlijk is.

Anders? Wat maakt Santander anders en uniek?

 • Wij werken intern en extern samen met verschillende nationaliteiten;
 • We waarderen initiatief, moedigen creativiteit aan en staan te springen om nieuwe ideeën;
 • Wij hebben een open bedrijfscultuur met een informele werksfeer.


Meer informatie?

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via hr@santander.nl

* Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We toetsen op basis van de screening procedures die binnen de Santander gelden of nieuwe medewerkers voldoende betrouwbaar zijn om werkzaamheden bij Santander te verrichten.

*We hanteren een sterke risicocultuur en verwachten van al onze professionals, ongeacht hun functie, een proactieve en verantwoordelijke houding ten opzichte van risicobeheer.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.