Manager Contractbeheer (32 – 40 uur) | Santander Leasing (Handelsnaam Riemersma Leasing)

Maak jij ons team “Matchmakers in Mobiliteit” compleet? Dan ben jij de teamleider contractbeheer waarnaar wij op zoek zijn!


Jouw rol en het team

Voor onze afdeling Contractbeheer zijn wij op zoek naar een betrokken en gedreven teamleider. Je werkt nauw samen met je collega’s in het team. Het is een uitdagende en brede functie bij een informele organisatie. Voor deze rol is het belangijk dat je elke dag op kantoor aanwezig bent.

Santander Leasing is een middelgrote leasemaatschappij met het hoofdkantoor in ’s-Hertogenbosch. Bij Santander Leasing werken we hard om de mobiliteitswensen van onze klanten waar te maken. We gaan door het vuur voor onze klanten en wij zijn altijd op zoek naar een manier om ze te verrassen. Persoonlijk en oprecht contact op een Brabantse, gastvrije manier, zo doen we dat. Dit doen we met een leuk en enthousiast team van 28 medewerkers.

We vinden het belangrijk dat je binnen ons team past en je thuis voelt. Je vindt het ook een uitdaging om de verwachting van een klant te overtreffen en zo een relatie met hen op te bouwen. Wat je bij Santander Leasing doet, doet er toe!

Jouw taken en verantwoordelijkheden in het kort

Als manager contractbeheer ben je verantwoordelijk voor het efficiënt laten verlopen van alle processen die te maken hebben met de aanmaak, inzet en mutaties van Operational en Financial Leasecontracten. Hiervoor is kennis vereist van het volledige leaseproces en affiniteit met het automatiseringspakket CarWise. In de rol van contractmanager, stuur je een team van 2 medewerkers aan.

Jouw team is verantwoordelijk voor de administratieve verwerking en bevestiging van contractinzet naar de klant, evenals het opvragen van kilometerstanden voor tussentijdse kilometerafhandeling. Daarnaast zorgt het team voor het verzorgen van wagenparkrapportages voor klanten en het vastleggen van verzekeringspolissen in het systeem, inclusief het verzenden van Internationale Verzekeringsbewijzen, zowel individueel als in bulk.

Het inrichten van efficiënte workflows, zoals de onboarding van klanten via samenwerkingspartners, en het optimaliseren van geautomatiseerde koppelingen met externe leveranciers en partners behoort ook tot jouw takenpakket. Verder stel je standaard mailberichten en brieven op en ben je het aanspreekpunt voor vragen van interne en externe klanten over contractuele zaken.

Tot slot ben je verantwoordelijk voor het maken van rapportages voor onder andere VNA en Keurmerk Private Lease, en fungeer je als klachtencoördinator.

Waarvoor ben jij verantwoordelijk?

 • Verzamelen en controleren van documenten voor contractuele verplichtingen, zoals leasecontracten, mantelovereenkomsten, addenda en SEPA-formulieren.
 • Controleren en verwerken van autofacturen en investeringsfacturen, inclusief hercalculatie door rentewijziging, houderschapsbelasting en prijswijzigingen.
 • Verwerken van contractaanpassingen, zoals looptijd, kilometrage en extra investeringen.
 • Doorvoeren van wijzigingen in contractanten, debiteuren of bestuurders.
 • Coördineren van de afwikkeling van Private Lease contracten volgens Keurmerk Private Lease en de jaarlijkse audit.

Jij bent

Een enthousiaste en empathische medewerker met sterke analytische en procesmatige vaardigheden. Als creatief persoon met probleemoplossend vermogen weet jij klantgericht te handelen en ben je in staat om situaties vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Je bent een teamspeler die zelfstandig kan werken en altijd op zoek is naar innovatieve oplossingen.

 • HBO werk- en denkniveau en relevante werkervaring
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Kan vloeiend Nederlands spreken en schrijven en Engels op professioneel niveau.

Wij bieden

 • Een persoonlijk inwerktraject, zodat je Santander en onze manier van werken kunt dromen.
 • Een laptop en overige werk gerelateerde attributen.
 • Een marktconform salaris, goede arbeidsvoorwaarden en 30 verlofdagen op basis van een 40-urige werkweek.
 • Reiskostenvergoeding
 • Wij stimuleren ontwikkeling en groei en bieden diverse opleidingsmogelijkheden.
 • Een informele werkomgeving met o.a. een borrel op de vrijdagmiddag, zomer BBQ en Kerstborrel

Wij zijn onderdeel van
Santander Consumer Finance SA, Branche Nederland is één van de grootste financiële instellingen ter wereld en onderdeel van de Santander Groep. Wij zijn sinds 1985 actief op de markt van consumentenfinancieringen. Ons hoofdkantoor staat in Utrecht en ons bijkantoor in Merelbeke (vlakbij Gent) in België. Ons Benelux team bestaat uit circa 350 collega’s. Samen zijn we onderdeel van de Santander Group, een wereldspeler.

Kijk ook op santander.nl voor verdere informatie over onze activiteiten.

Wat maakt Santander anders en uniek?
Wij werken in- en extern samen met veel verschillende nationaliteiten. Initiatief tonen wordt bij ons gewaardeerd, net als humor. Wij stimuleren creativiteit en sparren met elkaar over nieuwe ideeën. We hebben een open bedrijfscultuur met een informele werksfeer en er worden regelmatig feestjes of andere activiteiten georganiseerd.

Trekt dit jou aan?  
Join the team! Je wordt onderdeel van een hecht, enthousiast en dynamisch team dat er voor elkaar is.… ons enthousiaste Contractbeheer Team staat te springen om jou te verwelkomen!

Reageren?
Dit is de kans om jouw talent in te zetten bij een dynamische, internationale organisatie. Ben jij enthousiast en de perfecte kandidaat voor deze functie? Reageer dan door jouw sollicitatie te sturen naar recruitment@santander.nl

* Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We toetsen op basis van de screening procedures die binnen Santander gelden of nieuwe medewerkers voldoende betrouwbaar zijn om werkzaamheden bij Santander te verrichten.
* We hanteren een sterke risicocultuur en verwachten van al onze professionals, ongeacht hun functie, een proactieve en verantwoordelijke houding ten opzichte van risicobeheer.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst