Voor ons kantoor in Utrecht zijn wij op zoek naar een nieuwe collega op onze afdeling Leasing:

Operations Lease specialist  40 uur

Wat ga je doen?

Als Operations Lease specialist draag je zorg voor de dienstverlening van onze leasedienst. Dit betekent dat je voortdurend bezig bent met het verlenen van service rondom schade, ROB, stranding, inname en het remarketing proces. Je stelt het belang van de klant centraal en bent een volwaardige servicepartner voor deze klant. Vanuit die rol heb je veel contact met schadeherstelbedrijven, garages en verzekeringsmaatschappijen.

Naast het dagelijkse operationele werk bouw je aan onze nieuwe leasemaatschappij. Je zorgt onder andere voor goede inkoopafspraken met bijvoorbeeld schadebedrijven en garages. Telkens kijk je hoe onze service moet worden aangepast aan de huidige wensen en je weet daarin het verschil te maken.Vanwege de start van onze leasemaatschappij zal je tijdelijk andere taken uitvoeren die buiten je directe vakgebied liggen.

Wie ben jij?
Je bent een enthousiast, service gericht, klantvriendelijk, zelfstandig en diplomatiek. Je stelt het belang van de klant centraal zonder hierbij de procedures en idealen van het bedrijf uit het oog te verliezen. Je houdt van operationeel werk maar hebt op tactisch niveau een drive. Je wilt de leasemaatschappij laten groeien door verbeterde of nieuwe diensten. Je bent op de hoogte van wat er in de markt afspeelt en bent gedreven om te verbeteren in een corporate omgeving. Ervaring met LeaseWise is een pré.

Daarnaast heb je ruime kennis van genoemde materie en voel je je een ondernemer. Je vindt het leuk om te bouwen aan de organisatie en kansen om onze dienstverlening verder te ontwikkelen.

Je hebt minimaal een mbo-opleiding afgerond in combinatie met minimaal 7 jaar ervaring bij een leasemaatschappij. Je functioneert op hbo-niveau. Je bent een probleemoplosser en zorgt dat klanten zo snel mogelijk geholpen worden. Je zet daarbij de klant op de eerste plaats. Je bent gestructureerd en goed in onderhandelen. 

Wat zijn jouw taken en verantwoordelijkheden?

 • Op de afdeling leasing komen vragen binnen van klanten die onderhoud aan hun auto willen laten uitvoeren, schade aan hun auto hebben of autopech hebben. Tevens is deze afdeling het eerste aanspreekpunt voor garages, schadeherstellers, verhuurmaatschappijen en verzekeraars
 • Je bent verantwoordelijk voor een goede en tijdige afhandeling van alle schadegevallen, ROB aanvragen en het organiseren van vervangend vervoer
 • Je neemt schademeldingen en meldingen voor Reparatie/Banden/Onderhoud aan. Deze meldingen komen telefonisch, per mail en later ook op ons platform binnen. Je geeft informatie over de dekking en het afhandelingsproces. Ook over lopende meldingen ben je in gesprek met de klant, herstellers of service/salescollega’s. Waar nodig schakel je een (schade-)expert in. Je zorgt voor complete schadedossiers en wikkelt de dossiers af op ons platform. Tijdens het proces houd je de klant op de hoogte
 • Je ondersteunt klanten bij stranding in Nederland of het Buitenland
 • Je beoordeelt of reparaties aan voertuigen binnen de garantie of coulance vallen en in dat geval de dealer verwijzen naar de importeur om de garantie of coulance daar te claimen
 • Je beheert de pool van voorraadauto’s en laat deze reconditioneren indien nodig
 • Je initieert verbeteringen voor verdere groei en optimalisatie
 • Je organiseert de inname van de auto’s
 • Je bent tijdelijk verantwoordelijk voor:
  • het aanvragen van brandstofpassen
  • de remarketing
  • de inkoop van nieuwe leaseauto’s
  • de afhandeling van bekeuringen
  • administratief inzetten en innemen van leasecontracten

Wie zijn wij?

Wij zijn onderdeel van Santander Group. Eén van de grootste financiële instellingen ter wereld. Een wereldspeler. Wij, Santander Consumer Finance SA, branche Nederland, zijn sinds 1985 actief in de markt van consumentenfinancieringen. Onze vestiging staat in Utrecht. Ons Beneluxteam bestaat uit meer dan 350 collega’s. Onze kernactiviteiten zijn autofinancieringen (alleen in Nederland) en consumptieve kredieten (persoonlijke leningen en kredietkaarten).

Onze visie
Wij willen mensen en bedrijven helpen groeien door middel van verantwoorde kredietverstrekking, de beste klantenservice en de beste ondersteuning aan onze Partners. Wij doen dit op een manier die Simple, Personal en Fair is.

Wat bieden wij? 

Bij ons krijg jij de unieke kans om intern met meer dan 15 verschillende nationaliteiten samen te werken. Wij zien onze collega’s als ons kapitaal. Dit betekent dat wij jou graag helpen om te groeien en hopen dat jij klaar bent om de kansen en uitdagingen te grijpen als die zich voordoen. Bij ons wordt initiatief gewaardeerd, creativiteit gestimuleerd en zijn nieuwe ideeën altijd welkom. In onze open bedrijfscultuur met informele sfeer is er volop ruimte om je carrière te ontplooien.

Naast een salaris oplopend tot € 55.000, -- bruto per jaar (inclusief 13e maand en vakantiegeld), afhankelijk van je ervaring en achtergrond, een prestatiebonus oplopend tot max 10%, 27 verlofdagen per jaar, 10% bijdrage voor de collectieve zorgverzekering en diverse opleidingsmogelijkheden.

Onze inzet om als werkgever bij de top te horen is voor het vierde jaar op rij beloond. Wij zijn trots op onze officiële Top Employer 2021 certificering in Nederland, België en Europa!

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Linda Albers via + 31 6 2470 2113 of via: linda.albers@santander.nl.

Direct reageren?

Dit is de kans om jouw talent in te zetten bij een dynamische, internationale organisatie! Ben jij enthousiast en de perfecte kandidaat voor deze functie? Reageer* dan voor 14 november 2021 en stuur je sollicitatie inclusief motivatie naar ons toe via: HR@santander.nl

Voor deze vacature kan een individueel assessment deel uit maken van de sollicitatieprocedure.

 * Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We toetsen op basis van de screening procedures die binnen de Santander gelden of nieuwe medewerkers voldoende betrouwbaar zijn om werkzaamheden bij Santander te verrichten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.