Waar moet ik op letten als ik geld wil opnemen in het buitenland?

Doet u met uw Santander Card een geldopname in euro's binnen de eurozone? Dan betaalt u alleen €4,95 aan pinkosten. Doet u een geldopname in vreemde valuta? Dan betaalt u €4,95 aan pinkosten en €2,25 voor het wisselen van de valuta. Daarnaast wordt de wisselkoers per transactie verhoogd met 1,2% (koersopslag).

Het bedrag dat u besteedt in vreemde valuta wordt naar de euro omgerekend. Hiervoor wordt de wisselkoers gebruikt van de voorliggende dag waarop u de transactie heeft gedaan. Santander gebruikt de wisselkoersen van MasterCard.

  • Let er bij een opname goed op dat de bank geen extra kosten in rekening brengt. Dit moet vermeld staan op het transactiescherm en u moet hiervoor expliciet akkoord geven.

  • Sommige buitenlandse geldautomaten vragen om een 6-cijferige pincode. Toets dan gewoon uw viercijferige pincode in en bevestig deze met de enterknop (meestal een groene knop).

  • In veel winkels en restaurants in het buitenland kunt u met uw Santander Card (Maestro) betalen.

Tip! Krijgt u bij de geldautomaat de keuze tussen de lokale munteenheid en het bedrag in euro's? Kies dan voor de lokale munteenheid. Als u kiest voor de euro's betaalt u bijna altijd meer. De lokale bank hanteert in deze gevallen vaak een hogere omrekenkoers dan Santander waardoor u duurder uit bent.