Een Tesla particulier of zakelijk financieren 

Zoekt u als particulier of onderneming meer informatie over het financieren van een nieuwe - of een tweedehands Tesla? Dan bent u nu op de juiste plaats want op deze pagina leest u alles over hoe u uw Tesla kunt financieren bij Santander. De voordelen, het aanvraagproces, de voorwaarden, we leggen het u graag uit. Heeft u na het lezen nog vragen over een Tesla lening of een Tesla financial lease? Onze collega's van de Tesla Desk helpen u graag persoonlijk.

Tesla lening aanvragen


Een Tesla lening kunt u bij Santander als particulier aanvragen. U zoekt misschien op Tesla persoonlijke lening maar een autolening wordt ook wel huurkoop genoemd. Dit omdat de Tesla zelf als onderpand voor de financiering dient. Natuurlijk kunnen wij u als ondernemer van dienst zijn met een Tesla financial lease.
En naast dat u een Tesla financiering kunt aanvragen voor nieuwe Tesla modellen, kunt u zeer binnenkort ook de certified Tesla occasions financieren bij Santander. Tot slot is het in alle gevallen mogelijk om een financiering met slottermijn aan te vragen.

Zakelijk & particulier en nieuwe- & gebruikte Tesla's!

De voordelen op een rij:

Tesla particuliere lening

Vast maandbedrag
Vaste rente & looptijd
Boetevrij aflossen
Ook voor pre-owned Tesla

Tesla financial lease

Voertuig op uw balans
Fiscale voordelen
Werkkapitaal blijft beschikbaar
Met of zonder slottermijn

Uw Tesla zakelijk financieren?


Bij Santander kunt u zakelijk uw nieuwe - of tweedehands Tesla financieren met Financial Lease. Tesla Financial Lease als financieringsoptie is zeer aantrekkelijk omdat het voertuig op de bedrijfsbalans staat, u geen grote investering ineens hoeft te doen en uw bedrijfskapitaal daardoor beschikbaar blijft om mee te ondernemen. Bovendien kunt u een financial lease ook met een slottermijn afsluiten om zo uw maandbedrag te verlagen. 

Fiscale voordelen

Bij financial lease wordt uw Tesla exclusief btw gefinancierd. Het btw-bedrag is hiermee altijd de minimale benodigde aanbetaling. Om uw maandbedrag te verlagen kunt u uiteraard beslissen om meer aan te betalen dan de btw .

Tesla Financial Lease

Een Tesla financiering aanvragen via Financial Lease is heel simpel. Nadat u uw Tesla heeft besteld en aanbetaald bij Tesla kunt u vanuit de Tesla omgeving voor een betaalwijze kiezen. Als u kiest voor Financial Lease van Santander volgt daarna het snelle en eenvoudige aanvraagproces.

De gegevens die wij van u nodig hebben zijn:
  • uw persoonlijke gegevens
  • het nummer van uw legitimatiebewijs
  • het KvK-nummer
In de meeste gevallen ontvangt u direct de uitslag van uw aanvraag en kunt u het proces direct afronden met het uploaden van documenten en het tekenen van de Santander Financial Lease overeenkomst.

NB uw bedrijf dient minimaal 6 maanden te bestaan om een Financial Lease te kunnen aanvragen.

Uw Tesla particulier financieren?


Bij Santander kunt u uw nieuwe- of tweedehands Tesla particulier financieren via een huurkoop, ook wel bekend als financiering met onderpand. Hierbij kunt u ook nog kiezen voor een slottermijn. Dat betekent dat u aan het einde van de looptijd van de lening een bedrag overhoudt, de slottermijn, dat u dan in een keer voldoet.

Maandbedrag

De slottermijn, de hoogte van de inruil/aanbetaling en de looptijd bepalen het maandbedrag. Op de Tesla site en bij het begin van uw aanvraag kunt u eenvoudig berekenen wat voor u de optimale combinatie is en direct uw aanvraag starten. Wanneer zowel de laatste maandtermijn als de slottermijn zijn ingelost wordt de klant volledig eigenaar van de auto (economisch en juridisch).

Slottermijn


U kunt zowel bij een huurkoop als bij een financial lease ervoor kiezen om de lening aan te vragen met een slottermijn. De slottermijn is het bedrag dat u tijdens de looptijd niet aflost. U betaalt alleen rente over dit bedrag. Dit resulteert in een lager maandbedrag: hoe hoger de slottermijn, hoe lager het maandbedrag. 

Bedenk dat de slottermijn aan het eind van de looptijd nog wel afgelost moet worden. Veelal zal echter de inruilwaarde van uw Tesla groot genoeg zijn om de slottermijn te dekken. Maar de waarde van voertuigen kan veranderen, kies daarom een slottermijn waar u zich prettig bij voelt.

Vraag uw Tesla aan in 4 stappen!

1. Kies en configureer
Ga naar tesla.com/nl. Configureer uw Tesla en maak een Tesla-account aan.

Stap 2

2. Vraag aan
Kies bij uw Tesla bestelling voor Santander als betaalwijze. Vul de gevraagde gegevens van u en uw eventuele partner in. U ziet direct de uitslag en kunt uw aanvraag vervolgen met het uploaden van de gevraagde documenten.

Stap 3

3. Onderteken digitaal
Onderteken uw contract veilig online met iDIN.


4.
Geregeld!

Aanvraag goedgekeurd en contract ondertekend? Dan neemt Tesla contact met u op voor een afleverdatum.

 


Veelgestelde vragen Tesla Financiering


 • Mag ik vervroegd aflossen bij een Financial Lease?
  U mag altijd vervroegd aflossen. Dat kan een deel van het krediet zijn of het hele krediet. Lost u een gedeelte van het krediet af dan zal de looptijd verkort worden. In het geval van een eventuele slottermijn moet deze dan ook eerder betaald worden.

  Bij een volledige aflossing moet u de volgende kosten voldoen:
  a) Alle resterende leasetermijnen inclusief eventuele resterende slottermijn;
  b) De over de resterende termijnbedragen verschuldigde rente;
  c) Eventuele ten gevolge van de vervroegde aflossing bijkomende kosten

  Neem hiervoor telefonisch contact op met de afdeling Klantenservice via 030-6388210 of per email cs@santander.nl.

 • Mag ik vervroegd aflossen bij een Particuliere Financiering?
  U mag altijd vervroegd aflossen. Dat kan een deel van het krediet zijn of het hele krediet. Hier betaalt u in alle gevallen geen extra kosten of rente voor. Lost u een gedeelte van het krediet af dan zal de looptijd verkort worden. Lost u het hele krediet vervroegd in dan moet een eventuele slottermijn ook ingelost worden. U betaalt alleen rente over het openstaande saldo.

 • Wat gebeurt er als ik kom te overlijden bij een Financial Lease?
  In het geval van overlijden zullen wij de overeenkomst opeisbaar stellen kunnen wij desnoods het voertuig invorderen.

 • Wat gebeurt er als ik kom te overlijden bij een Particuliere Financiering?
  Als u overlijdt en wij geen nabestaanden of erven kunnen vinden die uw erfenis op zich willen nemen, zeggen we de Kredietovereenkomst ook onmiddellijk op en zullen wij desnoods het voertuig invorderen.

 • Wat als ik failliet ga bij een Financial Lease?
  Indien u failliet bent verklaard, aan u surseance van betaling is verleend of u een akkoord aan uw crediteuren aanbiedt kunnen wij de overeenkomst vervroegd opeisbaar stellen. Desnoods kunnen wij het voertuig invorderen.

 • Waar kan ik de Algemene Voorwaarden vinden?
  Hier kunt u de Algemene Voorwaarden vinden voor Financial Lease
  Hier kunt u de Algemene Voorwaarden vinden voor Particulier / Huurkoop

Vragen? Bel of mail de TeslaDesk

Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 17.00 uur

Stuur een e-mail via tesla-aanvraag@santander.nl