Terug naar overzicht

Praktische tips bij financiële problemen

De meest voor de hand liggende oplossing voor betalingsproblemen is dat u minder uitgeeft en dat er meer geld binnenkomt. Soms is dit lastig. Kijk hieronder voor praktische tips om u te helpen uw financiën op orde te krijgen. We vermelden hieronder ook de websites van instanties die u kunnen helpen.

Controleer of u een bescherming heeft voor arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of overlijden.

Bent u arbeidsongeschikt of werkloos geworden of is uw partner overleden?  Wanneer u een betaalbescherming heeft via ons - bij het afsluiten van de lening - of via een particuliere verzekering, dan kunt u de verzekering aanspreken.

Praat met uw werkgever.

Weet dat uw werkgever u soms ook kan helpen als u betalingsproblemen heeft. Neem contact op met de personeelsafdeling van uw werkgever om te kijken wat zij voor u kunnen doen.

Zorg dat u inzicht krijgt in uw inkomsten en uitgaven.

De meest voor de hand liggende oplossing voor betalingsproblemen is dat u minder uitgeeft en dat er meer geld binnenkomt. Op www.nibud.nl vindt u veel praktische tips over het verlagen van kosten en besparen op uitgaven. Wij kunnen u eventueel ook helpen met een onafhankelijke budgetcoach. Neem dan contact met ons op.

Vraag toeslagen en kwijtschelding aan 

Als u weinig inkomen heeft, heeft u misschien recht op toeslagen van de overheid, zoals zorgtoeslag, huurtoeslag of kindgebonden budget. Kijk op www.toeslagen.nl om te zien waar u recht op heeft. Neem ook contact op met de gemeente waar u woont om te zien of kwijtschelding van gemeentelijke belastingen en heffingen mogelijk is. 

Kom in actie als u meerdere schulden heeft

Heeft u meerdere schulden en is uw persoonlijke situatie zo ernstig dat u denkt dat u er samen met ons niet uitkomt?
Neem dan contact op met de Dienst Werk en Inkomen van uw gemeente. Zij kunnen u helpen bij problematische schulden of doorverwijzen naar instanties die u hierbij kunnen helpen. Ook kunnen zij u helpen met het invullen van formulieren en het aanvragen van toeslagen.

Hulp bij schulden

Kijk eens op www.uitdeschulden.nu van schuldhulpmaatje.nl. Een deskundige en betrouwbare vrijwilliger helpt u weer op weg met uw geldzaken. Wij zijn aangesloten bij de schuldeiserscoalitie. Het doel van de schuldeiserscoalitie is om probleemschulden bij klanten te voorkomen en om betalingsachterstanden van klanten te helpen oplossen. Kijk ook op www.schuldeiserscoalitie.nl.

Onze folders