Terug naar overzicht

Praktische tips bij financiële problemen

De meest voor de hand liggende oplossing voor betalingsproblemen is dat u minder uitgeeft en dat er meer geld binnenkomt. Soms is dit lastig. Kijk hieronder voor praktische tips om u te helpen uw financiën op orde te krijgen. We vermelden hieronder ook de websites van instanties die u kunnen helpen.

Controleer of u een bescherming heeft voor arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of overlijden.

Bent u arbeidsongeschikt of werkloos geworden of is uw partner overleden?  Wanneer u een betaalbescherming heeft via ons - bij het afsluiten van de lening - of via een particuliere verzekering, dan kunt u de verzekering aanspreken.

Praat met uw werkgever.

Weet dat uw werkgever u soms ook kan helpen als u betalingsproblemen heeft. Neem contact op met de personeelsafdeling van uw werkgever om te kijken wat zij voor u kunnen doen.

Zorg dat u inzicht krijgt in uw inkomsten en uitgaven.

De meest voor de hand liggende oplossing voor betalingsproblemen is dat u minder uitgeeft en dat er meer geld binnenkomt. Op www.nibud.nl vindt u veel praktische tips over het verlagen van kosten en besparen op uitgaven. Wij kunnen u eventueel ook helpen met een onafhankelijke budgetcoach. Neem dan contact met ons op.

Vraag toeslagen en kwijtschelding aan 

Als u weinig inkomen heeft, heeft u misschien recht op toeslagen van de overheid, zoals zorgtoeslag, huurtoeslag of kindgebonden budget. Kijk op www.toeslagen.nl om te zien waar u recht op heeft. Neem ook contact op met de gemeente waar u woont om te zien of kwijtschelding van gemeentelijke belastingen en heffingen mogelijk is. 

Kom in actie als u meerdere schulden heeft

Heeft u meerdere schulden en is uw persoonlijke situatie zo ernstig dat u denkt dat u er samen met ons niet uitkomt?
Neem dan contact op met de Dienst Werk en Inkomen van uw gemeente. Zij kunnen u helpen bij problematische schulden of doorverwijzen naar instanties die u hierbij kunnen helpen. Ook kunnen zij u helpen met het invullen van formulieren en het aanvragen van toeslagen.

Hulp bij schulden

Kijk eens op www.uitdeschulden.nu van schuldhulpmaatje.nl. Een deskundige en betrouwbare vrijwilliger helpt u weer op weg met uw geldzaken. 

Onze folders