Kom ik in aanmerking voor Groen Lenen?

U kunt in aanmerking komen voor Groen Lenen, wanneer u een duurzame, energiebesparende woonoplossing zoals zonnepanelen wilt financieren, in Nederland woont en een Nederlandse bankrekening heeft waarop een maandelijks wederkerend inkomen wordt gestort. Daarnaast bent u minimaal 18 en maximaal 70 jaar oud. De looptijd van Groen Lenen is maximaal 10 jaar en in bepaalde gevallen kan ook 15 jaar looptijd worden aangeboden. De looptijd kan echter worden aangepast om er voor te zorgen dat de lening maximaal voor het 80e levensjaar volledig is afbetaald.

Verder gelden de minimale inkomenseisen - volgens de leennormen van de VFN (2023) - van €1550 per maand wanneer u alleenstaand bent zonder kinderen, €2400 wanneer u alleenstaand bent en inwonende kinderen heeft. €2150 per maand voor een gezamenlijk inkomen zonder kinderen en €2800 wanneer u een gezamenlijk inkomen heeft plus inwonende kinderen. Vraag uw installateur om een berekening van uw Groene lening te maken!

Zelf een indicatie berekenen van uw maandbedrag? Gebruik onze handige calculator!

Groen Lenen is een niet-doorlopend financieringsaanbod van Santander Consumer Finance. Toetsing en registratie BKR. Voor de algemene voorwaarden en privacy statement, klik hier. De van toepassing zijnde standaardinformatie ontvangt u bij de aanvraag. De installateur treedt op als vrijgestelde bemiddelaar van Santander. De installateur en Santander geven geen advies. U dient zelf te bepalen of het door u gewenste financieel product aansluit bij uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie.