Geld lenen voor een keuken – wat moet ik allemaal weten?

Droomt u van een nieuwe keuken, maar weet u niet hoe u deze het beste kunt financieren? Heeft u geen spaargeld of wilt u dit niet gebruiken? Dan kunt u ook een persoonlijke lening aanvragen. Op deze manier heeft u direct meer woonplezier, zonder lang te hoeven sparen.

Meer over een keuken financieren met een persoonlijke lening van Santander leest u hier.

Bereken uw lening

Hoeveel geld kost een nieuwe keuken?

U weet vast al hoe u uw nieuwe keuken wil inrichten, maar wat gaat het kosten? De kosten voor een nieuwe keuken hangt af van veel factoren, zoals de afmeting van de keuken, de kwaliteit van de gekozen materialen en de gewenste inbouwapparatuur. Gemiddeld variëren de keukenprijzen van €5.000 tot €30.000. 

Hoe kan ik een nieuwe keuken financieren?

Geld lenen voor een nieuwe keuken kan met eigen spaargeld, het verhogen van uw hypotheek of een persoonlijke lening. Heeft u overwaarde op uw huis? Dan kan het verhogen van uw hypotheek voor een nieuwe keuken ook een optie zijn. Hiervoor betaalt u wel notaris-, advies- of taxatiekosten. Tenminste als u bij het afsluiten van uw hypotheek geen verhoogde inschrijving heeft laten opnemen in uw hypotheekakte. Deze notariskosten heeft u in ieder geval niet als u ervoor kiest om een persoonlijke lening af te sluiten.

Keuken financieren met een persoonlijke lening op afbetaling

Een persoonlijke lening is een manier van geld lenen waarbij u het door u gewenste bedrag in één keer op uw rekening krijgt gestort. De lening lost u vervolgens maandelijks, en over een vooraf vastgestelde looptijd, af. Dit betekent dat u tijdens deze afgesproken periode altijd dezelfde rente betaalt en dat na deze periode de lening voor uw nieuwe keuken volledig heeft afgelost. Handig, want hierdoor weet u exact wat u iedere maand kwijt bent en wanneer u klaar bent met aflossen of u nu 5.000 euro wilt lenen of meer.

Hoe duur is een persoonlijke lening?

De kosten voor een persoonlijke lening hangen niet alleen af van de rente. Want de totale rente die u betaalt voor een lening, wordt niet alleen bepaald door de hoogte van het rentepercentage. Ook de looptijd van een lening en het leenbedrag zijn van invloed op de rente die u in totaal betaalt.

Vaak geldt: hoe hoger het leenbedrag, hoe lager het rentepercentage. Maar ook: hoe korter de looptijd, hoe lager de totale rente die u betaalt. Dat zit zo: als u uw lening over een langere periode terugbetaalt, betaalt u vaak een lager rentepercentage en dus een lager maandbedrag. Handig als u niet zo heel veel te besteden heeft per maand. Maar omdat de looptijd langer is, betaalt u dus ook langer datzelfde maandbedrag. Hierdoor kan het dus zijn dat u uiteindelijk meer rente betaalt. Bereken dus vooraf goed wat het beste bij u past; een langere looptijd of een hoger maandbedrag.

Kan ik geld lenen voor de verbouwing van mijn keuken?

Dat kan. U kunt een persoonlijke lening afsluiten voor een nieuwe keuken of als u uw huidige keuken wil verbouwen.

Keukenfinanciering en de hypotheekrenteaftrek

De rente over uw keukenlening is net als bij een hypotheek – onder voorwaarden – fiscaal aftrekbaar. U moet het geld dan wel gebruiken voor het verbouwen van uw eigen woning, zoals het plaatsen van een nieuwe keuken. Lees meer over rente aftrekken op de site van de Belastingdienst.

Geld lenen voor een keuken met BKR-registratie?

Veel mensen stellen de vraag of ze een persoonlijke lening met BKR-registratie kunnen afsluiten. Het korte antwoord daarop is: ja. U kunt prima een persoonlijke lening afsluiten met BKR-registratie zolang het maar geen negatieve BKR-registratie is. Lees meer over een negatieve BKR-registratie.

Geld lenen voor financiering keuken bij Santander

Heeft u plannen voor een nieuwe keuken? Dan kan een persoonlijke lening bij Santander voor u de oplossing zijn. Het aanvragen van een offerte kunt u makkelijk en snel digitaal aanvragen. U ontvangt de offerte dezelfde dag nog via e-mail zodat u op uw gemak kunt bekijken en beslissen.

Bereken uw keukenlening en maandlasten bij Santander

Bent u benieuwd naar uw keukenlening en maandlasten bij Santander?