Credit Underwriter


Jouw rol en het team

Als credit underwriter neem je beslissingen over kredietverzoeken die niet automatisch door het systeem beslist kunnen worden. Je neemt handmatige beslissingen op basis van de gestandaardiseerde risk beleidsregels, de risicobereidheid van de organisatie en expertoordelen. Hierin zorg je voor een goede balans tussen acceptrates en badrates. Om dit te kunnen doen, moet je in staat zijn relaties op te bouwen en te beschikken over een goed analytisch vermogen om op basis van documentatie en KPI's beslissingen te nemen.

Het team is het beste te omschrijven als een zeer enthousiaste, proactieve groep met veel diversiteit en een sterke wil om goede resultaten te behalen. Actieve samenwerking, open en eerlijke communicatie zijn essentieel. Je rapporteert rechtstreeks aan de Manager ODU. Het team bestaat momenteel uit 5 collega’s.

Wat verwachten wij van jou

 • Verantwoordelijkheid voor beoordelingen binnen alle retail- en leaseportefeuilles van Santander: Direct, Auto CF, Auto BC en Leasing.
 • Het beoordelen van krediet- en lease aanvragen van consumenten (B2C), klein zakelijke (B2B) en Fleet-klanten, het interpreteren en correct afwegen van informatie (risk key performance indicators) om het risico van kredietverstrekking te kunnen inschatten.
 • Zorgen voor de juiste afhandeling van alle handmatig te beoordelen aanvragen binnen de afgesproken SLA's.
 • Beslissingen nemen over nieuwe kredietaanvragen en herstructureringen van bestaande kredietverzoeken.
 • Alternatieve voorstellen bieden indien het gevraagde voorstel een verhoogd risico vertegenwoordigt en afwijzen van aanvragen met een te hoog risico.
 • Een juiste balans vinden tussen de hoogte van de acceptrate en de badrates die hiermee gepaard gaan.
 • Het goed kunnen onderbouwen van je beslissingen en zorgen dat deze gedocumenteerd worden.
 • Zorgen dat het goedgekeurde toekenningsbeleid en andere organisatierichtlijnen worden gevolgd bij het uitvoeren van de acceptatieactiviteiten.
 • Voorstellen van veranderingen in werkprocedures, systemen en organisatie van de eenheid om het efficiëntieniveau van de activiteiten te verhogen.
 • Begeleiden van wijzigingen (projectmanagement) die betrekking hebben op ODU-processen en optreden als tester voor deze wijzigingen.

Jij bent

Je bent een teamspeler en overtuigend. Je denkt graag mee, bent proactief en bouwt makkelijk goede relaties  op door middel van je communicatieve vaardigheden. Verder ben je resultaatgericht en inspireer je anderen in je omgeving.

Jij hebt het volgende in huis

 • Minimaal een relevante MBO + opleiding afgerond, of gelijkwaardig door ervaring.
 • Minimaal 1 tot 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Goede kennis van financiële producten.
 • Ervaring met het beoordelen van jaarrekeningen van ondernemingen (MKB).
 • WFT-diploma’s (Basis en Consumptief Krediet) of bent bereid deze binnen afzienbare tijd te behalen.
 • Goede kennis van en ervaring met Leasing producten.
 • Goede beheersing van de Nederlandse (vloeiend) en Engelse (gevorderd) taal.
 • Goede beheersing van de diverse office gerelateerde producten zoals Outlook, Word en Excel.

Wij bieden

 • Een persoonlijk inwerktraject, zodat je Santander en onze manier van werken leert kennen.
 • Een laptop.
 • Naast een marktconform salaris kun je rekenen op een 13e maand, jaarprestatiebonus tot 10% van je jaarsalaris en 27 verlofdagen
 • Wij stimuleren ontwikkeling en groei en bieden diverse opleidingsmogelijkheden.
 • Een thuiswerkvergoeding (€3,13) voor de dagen dat je thuis werkt.
 

Wij zijn

Santander Consumer Finance SA, Branche Nederland is één van de grootste financiële instellingen ter wereld en onderdeel van de Santander Groep. Wij zijn sinds 1985 actief op de markt van consumentenfinancieringen. Onze kernactiviteiten zijn autofinancieringen (alleen in Nederland) en consumptieve kredieten (persoonlijke leningen en kredietkaarten). Ons hoofdkantoor staat in Utrecht en ons bijkantoor in Merelbeke (vlakbij Gent) in België. Ons Benelux team bestaat uit circa 350 collega’s. Samen zijn we onderdeel van de Santander Group, een wereldspeler.

Wij willen mensen en bedrijven helpen groeien door middel van verantwoorde kredietverstrekking, de beste klantenservice en de beste ondersteuning aan onze partners. Wij doen dit op een manier die Simple, Personal en Fair is.

Kijk ook op santander.nl voor verdere informatie over onze activiteiten.

Wat maakt Santander anders en uniek?

Wij werken in- en extern samen met veel verschillende nationaliteiten. Initiatief tonen wordt bij ons gewaardeerd, net als humor. Wij stimuleren creativiteit en sparren met elkaar over nieuwe ideeën. We hebben een open bedrijfscultuur met een informele werksfeer en er worden regelmatig feestjes of andere activiteiten georganiseerd.

Trekt dit jou aan?   

Join the team! Je wordt onderdeel van een hecht, enthousiast en dynamisch team dat er voor elkaar is. Ons enthousiaste Salesteam staat te springen om jou te verwelkomen!

Reageren?
Dit is de kans om jouw talent in te zetten bij een dynamische, internationale organisatie. Ben jij enthousiast en de perfecte kandidaat voor deze functie? Reageer dan door jouw sollicitatie te sturen naar recruitment@santander.nl en wie weet ben jij binnenkort bij ons op gesprek

Wil je meer informatie?

Neem dan contact met ons op via recruitment@santander.nl

* Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We toetsen op basis van de screening procedures die binnen Santander gelden of nieuwe medewerkers voldoende betrouwbaar zijn om werkzaamheden bij Santander te verrichten.

* We hanteren een sterke risicocultuur en verwachten van al onze professionals, ongeacht hun functie, een proactieve en verantwoordelijke houding ten opzichte van risicobeheer.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst