ZZP lening: een persoonlijke lening als zelfstandige aanvragen 

Een lening afsluiten voor persoonlijke doeleinden als ZZP’er is niet altijd even makkelijk. Dit komt vooral omdat veel banken of kredietverstrekkers zich standaard richten op particulieren met een vast salaris. Toch kan een persoonlijke lening voor u als zelfstandige ondernemer uitkomst bieden.

Persoonlijke lening voor een nieuwe auto

U kunt een lening nemen om de verbouwing van uw huis te financieren. U kunt ook een persoonlijke lening nemen om een nieuwe auto aan te schaffen of een vakantiecamper. Waarvoor u het geld ook wilt gebruiken, een persoonlijk lening helpt u iets in één keer te betalen. Dit bedrag betaalt u terug door het te splitsen in betaalbare termijnen over een langere periode. U leent geld met een vaste rente en een vaste looptijd. Zekerheid over de maandlasten is een belangrijk pluspunt. Meer over de voor- en nadelen van een persoonlijke lening voor ZZP’ers kunt u hier lezen.

Bereken uw lening

Een persoonlijke lening versus een zakelijke lening

We benoemden het net al. Een persoonlijke lening is een manier van geld lenen waarbij u het gewenste bedrag in één keer op uw rekening krijgt gestort. Deze lening lost u vervolgens maandelijks, en over een vooraf vastgestelde looptijd, af. Dit bedrag gebruikt u voor persoonlijke redenen. Dit is niet hetzelfde als een zakelijke lening. Met een zakelijke lening leent u geld voor zakelijke doeleinden, wat niet voor privé uitgaven gebruikt mag worden. Het is helaas niet mogelijk om een zakelijke lening bij ons af te sluiten.

Geld lenen tot €25.000

Geld lenen als zelfstandige kan bij Santander tot een bedrag van €25.000. Dit wil u natuurlijk wel voor een lage rente lenen. Goed nieuws! Bij Santander hanteren wij één van de laagste rentes. Zo kunt u voordelig geld lenen.

U kunt bij ons als ZZP’er met een persoonlijke lening de volgende bedragen lenen:
  • Minimaal €2.500 tot maximaal €25.000.

Voorwaarden lening ZZP

Bij Santander kunt u digitaal een persoonlijke lening aanvragen zonder al te veel gedoe. Een offerte is altijd vrijblijvend en ontvangt u meestal dezelfde - of de volgende werkdag per e-mail.

Aan welke voorwaarden moet u voldoen?

  • U bent minimaal 28 jaar oud.
  • Uw inkomsten bepalen wij aan de hand van de ingediende aangifte Inkomstenbelasting. Deze mag ten tijde van de aanvraag niet ouder zijn dan 18 maanden.
  • Uw onderneming moet economisch actief zijn. 
  • Verder is - zoals bij iedere aanvraag -  een inkomsten-lastentoets onderdeel van de beoordeling.

Wat kost het afsluiten van een persoonlijke lening?

Dat geld lenen geld kost, wist u waarschijnlijk al.

De exacte kosten zijn afhankelijk van uw situatie. Het maandbedrag wordt beïnvloed door de looptijd. U betaalt een vast bedrag per maand, wat voor een deel bestaat uit aflossing en voor een deel uit rente. Kiest u voor een langere looptijd om het bedrag af te lossen – bijvoorbeeld tien jaar? Dan is uw maandbedrag lager, maar lopen de totale kosten wél op. U betaalt tenslotte rente voor een langere periode. Gaat u voor een kortere looptijd? Dan is het maandbedrag hoger, maar bent u wel weer eerder schuldenvrij.

De looptijd die u kiest, is op zijn beurt weer afhankelijk van uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Heeft u bijvoorbeeld geld nodig om een auto aan te schaffen? Bedenk u dan goed hoelang deze auto ongeveer meegaat. U sluit natuurlijk géén tienjarige lening af voor een wagen die vijf jaar lang rijdt. Een lening met een looptijd tussen de twee en de tien jaar is het meest gebruikelijk. De langst mogelijke looptijd bij Santander is tien jaar.

Hieronder vindt u onze tarieven*. Of kunt u meer lezen over de kosten persoonlijke lening en de rentetarieven van een persoonlijke lening. 

Kan ik een persoonlijke lening aanvragen als ZZP met een BKR?

Veel mensen stellen de vraag of ze een persoonlijke lening voor ZZP’ers met BKR-registratie kunnen afsluiten. Het korte antwoord daarop is: ja. U kunt prima een persoonlijke lening afsluiten met BKR registratie. Pas bij een negatieve BKR registratie kunnen wij uw aanvraag afwijzen. Lees meer over een negatieve BKR registratie hier.

Kan ik extra aflossen?

Ja, dit kan. Vervroegd aflossen kan gunstig zijn, omdat u dan eerder klaar bent met betalen en uiteindelijk minder rente betaalt. Hier gelden – in het geval van een persoonlijke lening – echter wel specifieke regels voor.

  • Voor extra of eerder aflossen van een persoonlijke lening betaalt u een boeterente. Dat hangt af van het moment in de looptijd van uw lening waarop u wilt aflossen.
  • Loopt uw lening nog één jaar of korter, dan is dat 0,5% van het eerder afgelost bedrag.
  • Zou uw lening nog langer dan één jaar doorlopen, dan is dat 1%.

Dus bereken altijd eerst of het voor u de moeite loont om eerder af te lossen. 

Waar kan ik direct geld lenen als ZZP'er?
Heeft u plannen voor een verbouwing, nieuwe auto of iets anders? Vraag dan een ZZP persoonlijke lening aan bij Santander. Het aanvragen van een offerte kan gemakkelijk en snel digitaal. De offerte ontvangt u vaak al dezelfde - of uiterlijk de volgende werkdag!

Een lening aanvragen?

U weet inmiddels alles over het afsluiten van een lening – alleen de daadwerkelijke aanvraag ontbreekt nog. Vraag direct en geheel vrijblijvend online een offerte aan, zodat u direct kunt beginnen met een lening afsluiten en een lening aflossen.

 

Vragen over uw leenaanvraag? Wij helpen u verder

Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 17.00 uur

Nog geen klant? Mail naar lenen@santander.nl, u krijgt dezelfde werkdag antwoord.