Geld lenen voor een badkamer – wat moet ik allemaal weten?

Droomt u van een nieuwe badkamer, maar weet u niet hoe u deze het beste kunt financieren? Heeft u geen spaargeld of wilt u dit niet gebruiken? Dan kunt u ook een persoonlijke lening aanvragen. Op deze manier heeft u direct meer woonplezier, zonder lang te moeten sparen.

Meer over een badkamer financieren met een persoonlijke lening van Santander leest u hier.

Bereken uw lening

Hoeveel geld kost een nieuwe badkamer?

De kosten voor een nieuwe badkamer is van veel verschillende factoren afhankelijk. Wilt u een hele nieuwe badkamer of bent u van plan uw oude badkamer te renoveren? Wat zijn de afmetingen van de ruimte? En wat is de gewenste luxe? Gemiddeld variëren de badkamerprijzen tussen de €8.000 tot €15.000. Deze kosten zijn gebaseerd op een badkamer met een standaardafmeting van negen vierkante meter. 

Hoe kan ik mijn badkamer verbouwen financieren?

Geld lenen voor een nieuwe badkamer of het verbouwen van je huidige badkamer kan met eigen spaargeld, het verhogen van uw hypotheek of een persoonlijke lening. Heeft u overwaarde op uw huis? Dan kan het verhogen van uw hypotheek voor een nieuwe badkamer ook een optie zijn. Hiervoor betaalt u wel notaris-, advies- of taxatiekosten. Tenminste als u bij het afsluiten van uw hypotheek geen verhoogde inschrijving heeft laten opnemen in uw hypotheekakte. Deze notariskosten heeft u in ieder geval niet als u ervoor kiest om een persoonlijke lening af te sluiten.

Badkamer financieren met een persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een manier van geld lenen waarbij u het door u gewenste bedrag in één keer op uw rekening krijgt gestort. De lening lost u vervolgens maandelijks, en over een vooraf vastgestelde looptijd, af. Dit betekent dat u tijdens deze afgesproken periode altijd dezelfde rente betaalt en dat na deze periode de lening voor uw nieuwe badkamer volledig heeft afgelost. Handig, want hierdoor weet u exact wat u iedere maand kwijt bent en wanneer u klaar bent met aflossen.

Hoe duur is een persoonlijke lening?

De kosten voor een persoonlijke lening hangen niet alleen af van de rente. Want de totale rente die u betaalt voor een lening, wordt niet alleen bepaald door de hoogte van het rentepercentage. Ook de looptijd van een lening en het leenbedrag zijn van invloed op de rente die u in totaal betaalt. Vaak geldt: hoe hoger het leenbedrag, hoe lager het rentepercentage. Maar ook: hoe korter de looptijd, hoe lager de totale rente die u betaalt. Dat zit zo: als u uw lening over een langere periode terugbetaalt, betaalt u vaak een lager rentepercentage en dus een lager maandbedrag. Handig als u niet zo heel veel te besteden heeft per maand. Maar omdat de looptijd langer is, betaalt u dus ook langer datzelfde maandbedrag. Hierdoor kan het dus zijn dat u uiteindelijk meer rente betaalt. Bereken dus vooraf goed wat het beste bij u past; een langere looptijd of een hoger maandbedrag.

Badkamer financiering en de hypotheekrenteaftrek

De rente over uw persoonlijke lening voor een badkamer is net als bij een hypotheek – onder voorwaarden – fiscaal aftrekbaar. U moet het geld dan wel gebruiken voor het verbouwen van uw eigen woning, zoals het plaatsen of renoveren van een nieuwe badkamer. Lees meer over rente aftrekken op de site van de Belastingdienst.

Geld lenen voor een badkamer met BKR-registratie?

Veel mensen stellen de vraag of ze een persoonlijke lening met BKR-registratie kunnen afsluiten. Het korte antwoord daarop is: ja. U kunt prima een persoonlijke lening afsluiten met BKR-registratie zolang het maar geen negatieve BKR-registratie is. Lees meer over een negatieve BKR-registratie.

Geld lenen voor een nieuwe badkamer bij Santander

Heeft u plannen voor het plaatsen van een nieuwe badkamer of renoveren van uw oude badkamer? Dan kan een persoonlijke lening bij Santander voor u de oplossing zijn. Het aanvragen van een offerte kan makkelijk en snel digitaal. U ontvangt de offerte dezelfde dag nog via e-mail zodat u op uw gemak kunt bekijken en beslissen.

Bereken uw badkamerlening en maandlasten bij Santander

Bent u benieuwd naar uw badkamerlening en maandlasten bij Santander?