Wat is het oversluiten van een lening?

Een lening oversluiten betekent dat u bij een kredietverstrekker geld leent om uw andere schulden af te lossen. Als u uw leningen laat oversluiten naar Santander dan hoeft u alleen nog maar één lening af te lossen en betaalt u met het opgenomen bedrag, uw andere schulden af. U betaalt dan één maandbedrag in plaats van allerlei losse bedragen bij verschillende partijen. Dat geeft rust en overzicht. En grote kans dat u met een lening oversluiten ook geld bespaart.

Bereken het verschil
De voordelen van het oversluiten van een lening


Het hebben van meerdere leningen is niet altijd voordelig. Vaak hebben ‘kleine’ leningen zoals een creditcardschuld of postorderkrediet, een onnodig hoge rente. Dit soort te dure leningen kunt u laten oversluiten. Sluit u uw leningen over naar Santander, dan is de kans groot dat u geld kan besparen en in veel gevallen sneller van de leningen verlost bent.

Daarnaast biedt leningen oversluiten, ook rust en overzicht. In plaats van meerdere losse maandbedragen te betalen aan verschillende kredietverstrekkers, betaalt u na het oversluiten één maandbedrag aan ons!

Geld in één keer uit laten betalen

   Financiering op maat
   Direct online geregeld
   Aanvraag tot €50.000
   Vast maandbedrag
   Looptijd mogelijk tot 10 jaar
   Persoonlijke service
   U bepaalt wat u met het geld doet

 

Sluit nu uw leningen over naar Santander


Overstappen met leningen naar Santander is eenvoudig. Tel eerst uw leningen en eventuele andere schulden bij elkaar op en bereken dan uw besparing. Door voor een langere looptijd te kiezen, betaalt u een lager maandbedrag. Daarna kunt u direct uw lening aanvragen. Klik hieronder op ‘vraag nu vrijblijvend een offerte aan’ en wij regelen de hele overstap voor u. Hulp nodig? Bel 030 - 63 88 042. Op werkdagen tussen 09.00 - 17.30 uur heeft u direct persoonlijk contact.

In 3 stappen geregeld!

   1.   Aanvragen

   2.   Goedkeuren

   3.   Geld ontvangen

Wat zeggen onze klanten

 

 

Vraag nu vrijblijvend uw offerte aan


Stap nu over en vraag bij ons een persoonlijke lening op maat aan. Dit kan al vanaf €2.500 tot maar liefst €50.000.

Verzeker uw lening


Sluit direct bij uw nieuwe lening de Nabestaandenbescherming af. Deze verzekering zorgt ervoor dat uw nabestaanden uw openstaande schuld niet hoeven te betalen na uw overlijden. Zo beschermt u uw partner en/of gezin en geeft hen zekerheid. Vraag het meteen aan bij de aanvraag voor de lening.

De tarieven van onze Persoonlijke lening

 

Kredietbedrag Termijnbedrag per maand Debetrentevoet (vast)* Jaarlijkse kostenpercentage Duur kredietovereenkomst Totaal te betalen bedrag
 €  2.500   € 50  13,5%  13,5% 72  maanden  €  3.587,75
 €  5.000   € 74  13,5%  13,5% 120 maanden  €  8.863,20
 € 12.500  € 178  12,5%  12,5% 120 maanden  € 21.379,20
 € 25.000  € 356  12,5%  12,5% 120 maanden  € 42.758,40
 € 37.500  € 534  12,5%  12,5% 120 maanden  € 64.136,40
 € 50.000  € 713  12,5%  12,5% 120 maanden  € 85.515,60

 

Dit zijn slechts voorbeelden, andere bedragen zijn ook mogelijk.
* Rente per 22 mei 2024. Dit betreft een persoonlijke lening (niet-doorlopend geldkrediet). Toetsing en registratie bij BKR. Afrondingsverschillen voorbehouden. Bij de bepaling van het jaarlijks kostenpercentage, de duur kredietovereenkomst en totaal door u te betalen bedrag, zijn wij er vanuit gegaan dat u geen extra aflossingen doet en de termijnen op tijd betaalt. Klik hier voor de algemene voorwaarden. Bij een aanvraag ontvangt u automatisch de van toepassing zijnde standaardinformatie. Wij geven geen advies. U dient zelf te bepalen of het door u gewenste financieel product aansluit bij uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie.

Veelgestelde vragen over leningen oversluiten

Leningen oversluiten brengt natuurlijk vragen met zich mee. Om het u makkelijk te maken hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet.


Hoe werkt een lening oversluiten?

Een lening oversluiten betekent dat u bij een kredietverstrekker geld leent om uw andere leningen af te lossen. U neemt in dit geval dus een lening bij Santander om andere leningen af te betalen. Om dit te doen zijn er 3 stappen. Tel eerst uw leningen bij elkaar op en bereken dan uw besparing. Daarna kunt u direct uw lening aanvragen. Klik hier  voor het  . Hulp nodig? Bel 030 - 63 88 042. Op werkdagen tussen 09.00 - 17.30 uur heeft u direct persoonlijk contact.

Welke lening kan ik oversluiten?
U kunt verschillende soorten leningen oversluiten. Denk bijvoorbeeld aan:
● Persoonlijke lening
● Doorlopend krediet
● Rood stand op je betaalrekening
● Creditcardschulden
● Postorderkredieten

Onderhandse leningen, dus bijvoorbeeld bij familieleden of vrienden, kunt u niet oversluiten.
Hoeveel bespaar je met het oversluiten van een lening?

Hoeveel en óf u bespaart is afhankelijk van de leningen die u oversluit en de betaalttermijnen die u kiest. U kunt dit gemakkelijk uitrekenen met onze calculator.

 

 

 

Kan ik een lening oversluiten met een BKR registratie?
Dat ligt aan de situatie. Bureau Krediet Registratie (BKR) registreert alle soorten leningen die er maar bestaan, van de telefoon die u afbetaalt bij een telefoonabonnement tot een persoonlijk lening. Kredietverstrekkers gebruiken BKR vervolgens om te kijken of het voor u verantwoord is om een nieuwe lening af te sluiten. Zo ook Santander: wij kijken bij BKR of u een lening bij ons kunt afsluiten en zo ja, registreren wij de lening bij BKR.
Kan ik een lening oversluiten zonder BKR toetsing?
Nee dit kan niet. Wij gebruiken het BKR om te kijken of het voor u verantwoord is om een nieuwe lening af te sluiten. Bureau Krediet Registratie (BKR) registreert alle soorten leningen. Dat betekent bijvoorbeeld ook de telefoon die u afbetaalt bij een telefoonabonnement.Wij moeten deze toets doen om u een lening te kunnen verstrekken.
Kan ik bij het oversluiten van een lening ook bijlenen?

Ja, dat kan. Als de inkomen-lastentoets, die Santander uitvoert, het toelaat kunt u altijd een bedrag bijlenen. Vraag simpelweg een hoger leenbedrag aan en u hoort vanzelf wat de mogelijkheden zijn.

Hoe zit het met het betalen van rente bij oversluiten?

Het maandbedrag is precies zo berekend dat u binnen de vastgestelde afgesproken looptijd uw nieuwe lening heeft afgelost. U betaalt iedere maand een vast bedrag aan uw kredietverstrekker. Dit bedrag bestaat voor een deel uit aflossing en voor een deel uit rente. De rente betaalt u over het deel dat u nog niet heeft afbetaald. Dat maakt het rentedeel gedurende de looptijd dus steeds kleiner. Lees meer over de rentetarieven.

Wat als ik moeite heb met mijn rente betalen?

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er iets aan uw situatie verandert waardoor u moeite krijgt met het aflossen van uw lening. Arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of een scheiding – dit soort grote veranderingen in uw leven heeft u niet altijd in de hand, maar kunnen een grote impact hebben op of u uw lening nog kunt terugbetalen.

Het belangrijkste in een dergelijk geval is, dat u contact opneemt met ons. Zolang u grote veranderingen in uw financiële situatie aan ons laat weten, kan er altijd in samenspraak naar een oplossing worden gezocht. Lees hier meer over wat wij voor u kunnen doen

 

 

Vragen over uw leenaanvraag? Wij helpen u verder

 

Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 - 17:30 uur

Nog geen klant? Mail naar lenen@santander.nl, u krijgt dezelfde werkdag antwoord.