Geld lenen voor een caravan – wat moet ik allemaal weten?

Droomt u van een nieuwe caravan? En weet u als echte kampeerliefhebber al precies welk model het moet worden, maar weet u niet hoe u deze het beste kunt financieren? Er zijn verschillende manieren om een caravan te financieren. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van uw eigen spaargeld. Als u dit niet heeft of niet wilt gebruiken, kunt u ook een persoonlijke lening aanvragen. Op deze manier hoeft u niet lang te sparen, maar kunt u wel direct op stap met uw nieuwe caravan.

Meer over het financieren van een nieuwe caravan leest u hier.

Bereken uw lening

Wat kost een nieuwe (sta)caravan?

Een nieuwe caravan kopen doet u ongeveer vanaf €15.000. Net als bij een auto, is de bovengrens redelijk onbegrensd. Maar de meeste mensen geven gemiddeld niet meer uit aan een caravan dan €27.000.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een tweedehandse caravan te kopen. De prijzen hiervan zijn afhankelijk van het merk en type en de staat van de caravan.. 

Afschrijving van een caravan

Een caravan gaat gemiddeld zo’n 15 jaar mee. De afschrijving is de eerste jaren het hoogst. De eerste 5 jaar zal de afschrijving aflopend € 1.100 – € 800 per jaar zijn.

Hoe kan ik een nieuwe caravan financieren?

Geld lenen voor uw gewenste caravan kan met eigen spaargeld of door middel van het afsluiten van een persoonlijke lening.

Caravan financieren met een persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een manier van geld lenen waarbij u het gewenste bedrag in één keer op uw rekening krijgt gestort. Deze lening lost u vervolgens maandelijks, en over een vooraf vastgestelde looptijd, af. Dit betekent dat u tijdens de afgesproken periode altijd dezelfde rente betaalt en dat na deze periode de lening voor uw nieuwe caravan volledig heeft afgelost. Handig, want hierdoor weet u exact wat u iedere maand kwijt bent en wanneer u precies klaar bent met aflossen of u nu 5.000 euro wilt lenen of meer.

Hoe duur is een persoonlijke lening voor een caravan?

De kosten voor een persoonlijke lening hangen niet alleen af van de rente. Want de totale rente die u betaalt voor een lening, wordt niet alleen bepaald door de hoogte van het rentepercentage. Ook de looptijd van een lening en het leenbedrag zijn van invloed op de rente die u in totaal betaalt. Vaak geldt: hoe hoger het leenbedrag, hoe lager het rentepercentage. Maar ook: hoe korter de looptijd, hoe lager de totale rente die u betaalt.

Dat zit zo: als u uw lening over een langere periode terugbetaalt, betaalt u vaak een lager rentepercentage en dus een lager maandbedrag. Handig als u niet zo heel veel te besteden heeft per maand. Maar omdat de looptijd langer is, betaalt u dus ook langer datzelfde maandbedrag. Hierdoor kan het dus zijn dat u uiteindelijk meer rente betaalt. Bereken dus vooraf goed wat het beste bij u past; een langere looptijd of een hoger maandbedrag.

Geld lenen voor een caravan kopen met BKR-registratie?

Veel mensen stellen de vraag of ze een persoonlijke lening met BKR-registratie kunnen afsluiten. Het korte antwoord daarop is: ja. U kunt prima een persoonlijke lening afsluiten met BKR-registratie zolang het maar geen negatieve BKR-registratie is. Lees meer over een negatieve BKR-registratie.

Geld lenen voor een nieuwe caravan bij Santander

Wilt u een caravan kopen en bent u van plan hier zo snel mogelijk mee te gaan op stap? Dan kunt u voor de caravanfinanciering het beste een persoonlijke lening bij Santander afsluiten. Het aanvragen van een offerte kunt u makkelijk en snel digitaal doen. Wij sturen u de offerte, naar aanleiding van uw aanvraag, via e-mail toe zodat u het op uw gemak kunt bekijken en beslissen.

Bereken uw caravanlening en maandlasten bij Santander

Bent u benieuwd naar uw caravanlening en maandlasten bij Santander?