Projectmanager External Collections

Country: Netherlands

Jouw rol en het team
Als Project Manager Early External Collections Benelux ben je de schakel tussen de interne Collections afdelingen in Utrecht (NL)/ Merelbeke (BE) en verschillende externe partijen welke Santander Consumer Finance Benelux inzet in haar Early incasso processen. Deze externe partijen zijn als leveranciers onze partners op het gebied van specifieke creditmanagementdiensten. Het betreft hier onder meer callcenters, huisbezoekers en incassobureaus.

In deze zelfstandige functie ben je verantwoordelijk voor de performance en kwaliteit van de dienstverlening van deze partners. Dit doe je door intensief contact te houden over de uitvoering, kwaliteitscontroles te doen en prestaties te monitoren die door externen uit naam van Santander worden uitgevoerd.

Daarnaast bespreek je de resultaten met de operationeel verantwoordelijken of het management van de partners en evalueer je de performance en KPI's met het (senior) management van de leverancier. Dit alles met als doel om de performance van de externe partners langdurig en duurzaam te verbeteren. Met de kennis en resultaten van de partners maak je de vertaling naar verbeteringen van ons incassoproces.

Tenslotte zorg je ervoor dat het procurement proces in overeenstemming is met interne Santander policies, door ervoor te zorgen dat contracten met partners op tijd worden verlengd, gewijzigd of beëindigd worden en dat dit juist wordt geadministreerd.

Om je rol goed uit te kunnen voeren ben je ook regelmatig on-site aanwezig bij de partijen in Nederland en België.

Jij bent
Je bent een allround communicatieve professional met ervaring binnen de deurwaarders- of incasso branche of binnen een vergelijkbare rol.  Je weet hoe je een project initieert en coördineert en projectteams aanstuurt. Je bent echter ook niet bang om zelf in de inhoud/data te duiken of resultaten te analyseren, waarbij je vlot kunt schakelen tussen individueel klantniveau en volledig portefeuille niveau.

Je bent sterk in het relatiebeheer van en het onderhandelen met zowel interne als externe stakeholders. Je hebt kennis van incassoprocessen en relevante wet- en regelgeving (WFT-basis en Consumptief Krediet). Verder ben je flexibel en bereid om binnen Nederland en België te reizen.

Jouw taken en verantwoordelijkheden in het kort

 • Je beheert de (operationele) relatie met de externe partijen. Hierbij evalueer je de performance samen met hen op basis van KPI’s en volgt de gemaakte afspraken op.
 • Je bewaakt de kwaliteit van de dienstverlening van de leveranciers. Middels audits en controles op locatie en bijv. door middel van het beluisteren van calls zorg je voor afhandeling van de werkzaamheden binnen de standaarden en het beleidskader van Santander;
 • Je analyseert de financiële en operationele resultaten en initieert op basis hiervan verbeterprojecten.
 •  Je zorgt met ons Collections Analytics team voor goede rapportages, status updates en houdt het projectbudget goed in de gaten. Ook onderneem je actie om afwijkingen van de planning (tijd/kwaliteit/geld) te vermijden en lost problemen op.
 • Je rapporteert in deze rol aan de Manager Early Collections.
Jij hebt
 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding of aantoonbaar vergelijkbaar werk- en denkniveau
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Goede beheersing van Word, Excel en Powerpoint

Wij zijn
Santander Consumer Finance SA, Branche Nederland, onderdeel van Santander Groep, één van de grootste financiële instellingen ter wereld. Wij zijn sinds 1985 actief op de markt van consumentenfinancieringen. Onze kernactiviteiten zijn autofinancieringen (alleen in Nederland) en consumptieve kredieten (persoonlijke leningen en kredietkaarten). Ons hoofdkantoor staat in Utrecht en ons bijkantoor in Merelbeke (vlakbij Gent) in België. Ons Benelux-team bestaat uit circa 350 collega’s.

Wij willen mensen en bedrijven helpen groeien door middel van verantwoorde kredietverstrekking, de beste klantenservice en de beste ondersteuning aan onze partners. Wij doen dit op een manier die Simple, Personal en Fair is. Kijk ook op santander.nl voor verdere informatie over onze activiteiten.

Wat maakt Santander anders en uniek?
Wij werken in- en extern samen met veel verschillende nationaliteiten. Initiatief tonen wordt bij ons gewaardeerd, net als humor. Wij stimuleren creativiteit en sparren met elkaar over nieuwe ideeën. We hebben een open bedrijfscultuur met een informele werksfeer en er worden regelmatig feestjes of andere activiteiten georganiseerd.

Wij bieden
 • Een persoonlijk inwerktraject, zodat je Santander en onze manier van werken kunt dromen;
 • Een unieke internationale werkomgeving waarbij je zowel intern als extern met verschillende nationaliteiten samenwerkt;
 • Een laptop en telefoon;
 • Naast een marktconform salaris kun je rekenen op een 13e maand, jaarprestatiebonus tot 10% van je jaarsalaris, 27 verlofdagen en een collectieve pensioensregeling met 5% eigen bijdrage;
 • Reiskostenvergoeding € 0,23 per km met een maximum van 30 km enkele reis of vergoeding van de gehele reis door gebruik van een NS Business Card;
 • Mobiele telefoon of bij gebruik eigen telefoon en -nummer maandelijkse netto vergoeding van € 12,-
 • Een leaseauto;
 • Wij stimuleren ontwikkeling en groei en bieden diverse opleidingsmogelijkheden;
 • De mogelijkheid om deels thuis te werken met een thuiswerkvergoeding (€3,35) voor de dagen dat je thuis werk.

Enthousiast?
Join the team! Dit is de kans om jouw talent in te zetten bij een dynamische, internationale organisatie. Reageer door jouw sollicitatie te sturen via de sollicitatiepagina.Careers (myworkdayjobs.com)