Sales Support Agent

Ben jij een communicatieve en analytische topper die het leuk vindt om in contact te zijn met onze klanten?

Wij zijn opzoek naar een communicatieve top collega voor in ons Business Support Automotive team op het kantoor in Utrecht.


Jouw rol en het team

Als Sales Support medewerker werk je voornamelijk mee op de afdeling Sales Support voor onze Captive Finance activiteiten (90%) en Non Captive Partner Plus dealers (10%). Dit betekent in de praktijk dat je dagelijks zorgdraagt voor een adequate afhandeling van nieuwe aanvragen (telefonische gegevensverzameling bij de dealer of klant en het invoeren van aanvragen of benodigde stukken voor de beoordeling van de financieringsaanvraag), het opvolgen van ingediende aanvragen en het beantwoorden van vragen van verkopers. Je bent ons visitekaartje naar de dealer en zijn klant.

Binnen Santander Consumer Automotive ondersteunen wij de bij ons aangesloten dealers en hun klanten in het afsluiten van onze financieringsproducten in het proces van de aan- en verkoop van voertuigen. Dit doen wij voornamelijk vanuit onze mantelovereenkomsten met diverse automerken. Wij leveren de bij ons aangesloten dealers een sales desk oplossing via de afdeling Sales Support. De verkoper van de dealer verkoopt de financiering aan zijn klant en draagt de verdere afwikkeling over aan de Sales Support afdeling. Onze afdeling is bereikbaar van maandag tot en met zaterdag, de werkdagen kunnen tussen die dagen verdeeld worden - daarbij ben je zelf in de lead. Je mag dus op zaterdag werken, graag zelfs, maar dat is geen eis om in aanmerking te komen voor deze functie.


Wat verwachten wij van jou

 • Je draagt dagelijks bij aan de verwerking van de werkvoorraad (opvolging van niet complete aanvragen, nieuwe aanvragen ingestuurd door de dealer en je neemt het initiatief om de klant/ dealer te bellen. Daarbij zal je de vragen vanuit de klant/ dealer beantwoorden, waarna je hen meeneemt door het aanvraagproces. Ook zal je jezelf bezig houden met doorfinanciering, slottermijn aanvragen starten en aanvragen ten gevolge van contractwijzigingen behandelen.
 • Je bent het aanspreekpunt voor incidenten/ klachtenafhandeling met betrekking tot ontvangen aanvragen
 • Je bent het aanspreekpunt voor de afdeling Operations (documenten verificatie), Sales (dealer tevredenheid) en Underwriting (acceptatie)

Jij bent

Je hebt een hands-on mentaliteit, commerciële drive en weet zowel klanten als collega’s enthousiast te maken. Daarnaast ben je proactief, nauwkeurig en ziet de uitdaging in het halen van afdelingsdoelstellingen.


Jij hebt het volgende in huis

 • Je hebt minimaal een MBO+ werk- en denkniveau
 • WFT-basis en consumptief krediet diploma is een pré
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Goede beheersing van zowel Word als Excel
 • Kennis van de Automotive Business en affiniteit met kredietverlening
 • Een “can do attitude” met respect voor wet- en regelgeving

Wij bieden

 • Een persoonlijk inwerktraject, zodat je Santander en onze manier van werken kunt dromen.
 • Een unieke internationale werkomgeving waarbij je zowel intern als extern met verschillende nationaliteiten samenwerkt
 • Een laptop en telefoon
 • Naast een marktconform salaris kun je rekenen op een 13e maand, jaarprestatiebonus tot 10% van je jaarsalaris, 27 verlofdagen en een collectieve pensioensregeling met 5% eigen bijdrage;
 • Reiskostenvergoeding € 0,23 per km met een maximum van 30 km enkele reis of vergoeding van de gehele reis door gebruik van een NS Business Card;
 • Wij stimuleren ontwikkeling en groei en bieden diverse opleidingsmogelijkheden;
 • De mogelijkheid om deels thuis te werken met een thuiswerkvergoeding (€ 3,35) voor de dagen dat je thuis wert.
 

Wij zijn

Santander Consumer Finance SA, Branche Nederland, onderdeel van Santander Groep, één van de grootste financiële instellingen ter wereld. Wij zijn sinds 1985 actief op de markt van consumentenfinancieringen. Onze kernactiviteiten zijn autofinancieringen (alleen in Nederland) en consumptieve kredieten (persoonlijke leningen en kredietkaarten). Ons hoofdkantoor staat in Utrecht en ons bijkantoor in Merelbeke (vlakbij Gent) in België. Ons Benelux team bestaat uit circa 350 collega’s.

Wij willen mensen en bedrijven helpen groeien door middel van verantwoorde kredietverstrekking, de beste klantenservice en de beste ondersteuning aan onze partners. Wij doen dit op een manier die Simple, Personal en Fair is. Kijk ook op santander.nl voor verdere informatie over onze activiteiten.Wat maakt Santander anders en uniek?

Wij werken in- en extern samen met veel verschillende nationaliteiten. Initiatief tonen wordt bij ons gewaardeerd, net als humor. Wij stimuleren creativiteit en sparren met elkaar over nieuwe ideeën. We hebben een open bedrijfscultuur met een informele werksfeer en er worden regelmatig feestjes of andere activiteiten georganiseerd.

Enthousiast?!
Joint the team! Dit is de kans om jouw talent in te zetten bij een dynamische, internationale organisatie. Reageer door jouw sollicitatie te sturen naar recruitment@santander.nl . Ook als je meer informatie wilt over de functie horen we graag van je.

 
* Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We toetsen op basis van de screening procedures die binnen Santander gelden of nieuwe medewerkers voldoende betrouwbaar zijn om werkzaamheden bij Santander te verrichten.
* We hanteren een sterke risicocultuur en verwachten van al onze professionals, ongeacht hun functie, een proactieve en verantwoordelijke houding ten opzichte van risicobeheer.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst