Senior Officer Operations


Jouw rol 

Als senior Operations officer ben je verantwoordelijk voor het volledige onboardingproces van een klant (zakelijke en particuliere klant). Je neemt acceptatiebeslissingen op basis van het gestandaardiseerde risicobeleid, de risicobereidheid van de organisatie en het oordeel van deskundigen, wanneer automatische beslissingen niet mogelijk zijn. Je verzamelt de benodigde documenten door contact op te nemen met de klant via telefoon, e-mail en ons uploadportaal. Met deze informatie houd je rekening bij het invullen en beslissen over de onboarding van de specifieke klant. Zo zorg je voor een balans tussen accepttarieven en slechte tarieven. Hiervoor heb je kennis nodig van de geldende wetgeving en sterke communicatieve en analytische vaardigheden om de KPI’s van de organisatie te bereiken.

Jouw taken en verantwoordelijkheden in het kort

 • Verantwoordelijk voor reviews van alle Santander-portfolio's: Direct, Sustainables, Auto CF en Auto BC, met een hoge focus op Automotive-producten.
 • Het verzamelen, interpreteren en correct afwegen van informatie (Risk key performance indicators) om het risico van kredietverlening in te schatten.
 • Zorgen voor een correcte afhandeling van alle handmatig te beoordelen aanvragen binnen de afgesproken SLA’s.
 • De nodige bewijzen verzamelen van documenten die van toepassing zijn op de aanvraag via telefoon, mail en het uploadportaal van de organisatie.
 • Het beheren en opvolgen van complexe dossiers om ervoor te zorgen dat deze voldoen aan de SLA van het proces.
 • Het aanbieden van alternatieve voorstellen als het gevraagde voorstel risico verhogend is en het afwijzen van aanvragen met een te hoog risico en het nieuwe voorstel telefonisch uitleggen/verkopen aan klanten en makelaars.
 • Het goed kunnen onderbouwen van uw besluit en zorgen dat dit gedocumenteerd wordt.
 • Zorgdragen dat het goedgekeurde beloningsbeleid en andere organisatorische richtlijnen worden gevolgd bij het uitvoeren van de acceptatieactiviteiten.
 • Wijzigingen voorstellen in werkprocedures, systemen en organisatie van de eenheid om het efficiëntieniveau van de activiteiten te verhogen. Begeleiden van wijzigingen (projectmanagement) gerelateerd aan ODU-processen en fungeren als tester voor deze wijzigingen.

Jij bent
Een teamspeler, creatief en overtuigend. Je denkt graag mee, zonder de focus op het bedrijf en de wettelijke richtlijnen te verliezen. Je bent proactief en door jouw communicatieve vaardigheden en flexibiliteit bouw je gemakkelijk een goede relatie op. Verder ben je resultaatgericht en inspireer je anderen in je omgeving en heb je;

 • Een relevante afgeronde MBO+ opleiding, of minimaal 3 jaar werkervaring in een gelijkwaardige functie.
 • Goede kennis van financiële producten.
 • Ervaring met het beoordelen van jaarrekeningen van ondernemingen (MKB)
 • Goede kennis van wettelijke regelgeving (KRW, WCK).
 • WFT-diploma’s (Basis- en Consumentenkrediet) of bereid deze binnen afzienbare tijd te behalen.
 • Goede beheersing van de Nederlandse (vloeiend) en Engelse (gevorderde) taal.
 • Goede beheersing van Outlook, Word en Excel.

Wij bieden
 • Een persoonlijk inwerktraject, zodat je Santander en onze manier van werken kunt dromen;
 • Een unieke internationale werkomgeving waarbij je zowel intern als extern met verschillende nationaliteiten samenwerkt;
 • Een laptop en telefoon;
 • Naast een marktconform salaris kun je rekenen op een 13e maand, jaarprestatiebonus tot 10% van je jaarsalaris, 27 verlofdagen en een collectieve pensioensregeling met 5% eigen bijdrage;
 • Reiskostenvergoeding € 0,23 per km met een maximum van 30 km enkele reis of vergoeding van de gehele reis door gebruik van een NS Business Card;
 • Wij stimuleren ontwikkeling en groei en bieden diverse opleidingsmogelijkheden;
 • De mogelijkheid om deels thuis te werken met een thuiswerkvergoeding (€ 3,35) voor de dagen dat je thuis werkt.

Wij zijn

Santander Consumer Finance SA, Branche Nederland, onderdeel van Santander Groep, één van de grootste financiële instellingen ter wereld. Wij zijn sinds 1985 actief op de markt van consumentenfinancieringen. Onze kernactiviteiten zijn autofinancieringen (alleen in Nederland) en consumptieve kredieten (persoonlijke leningen en kredietkaarten). Ons hoofdkantoor staat in Utrecht en ons bijkantoor in Merelbeke (vlakbij Gent) in België. Ons Benelux team bestaat uit circa 350 collega’s.

Wij willen mensen en bedrijven helpen groeien door middel van verantwoorde kredietverstrekking, de beste klantenservice en de beste ondersteuning aan onze partners. Wij doen dit op een manier die Simple, Personal en Fair is. Kijk ook op santander.nl voor verdere informatie over onze activiteiten.

Santander Consumer Finance SA, vestiging Nederland, onderdeel van de Santander Groep, een van de grootste financiële instellingen ter wereld. We zijn sinds 1985 actief op de markt voor consumentenfinanciering. Onze kernactiviteiten zijn autofinanciering (alleen in Nederland) en consumentenkrediet (persoonlijke leningen en creditcards). Ons hoofdkantoor staat in Utrecht en ons bijkantoor in Merelbeke (bij Gent) in België. Ons Benelux-team bestaat uit ongeveer 350 collega's.

Wat maakt Santander anders en uniek?

Wij werken in- en extern samen met veel verschillende nationaliteiten. Initiatief tonen wordt bij ons gewaardeerd, net als humor. Wij stimuleren creativiteit en sparren met elkaar over nieuwe ideeën. We hebben we een open bedrijfscultuur met een informele werksfeer en er worden regelmatig feestjes of andere activiteiten georganiseerd.

Enthousiast?
Join the team! Dit is de kans om jouw talent in te zetten bij een dynamische, internationale organisatie. Reageer door jouw sollicitatie te sturen naar recruitment@santander.nl 

Wil je meer informatie?
Neem dan contact op met de afdeling HR via recruitment@santander.nl.

* Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We toetsen op basis van de screening procedures die binnen Santander gelden of nieuwe medewerkers voldoende betrouwbaar zijn om werkzaamheden bij Santander te verrichten.
* We hanteren een sterke risicocultuur en verwachten van al onze professionals, ongeacht hun functie, een proactieve en verantwoordelijke houding ten opzichte van risicobeheer.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst