Financiële tijden veranderen voortdurend en zijn niet altijd met elkaar te vergelijken. Het kan daarom zo zijn dat uw huidige vorm van lenen niet meer past bij uw financiële status. In dat geval is uw lening oversluiten wellicht een mogelijkheid. Kort gezegd houdt het oversluiten van een lening in dat u opnieuw geld leent – om hiermee een andere lening af te lossen. U verandert daarbij mogelijk van leenvorm en kunt er vaak mee besparen.

 

Waarom een persoonlijke lening oversluiten?

Dat kan verschillende redenen hebben. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat uw financiële situatie ingrijpend is gewijzigd. De voorwaarden waaronder u de lening afsloot, waren destijds nog erg gunstig maar inmiddels is dat niet langer het geval. Het kan ook zo zijn dat u meerdere leningen heeft, maar het overzicht compleet bent kwijtgeraakt en voor het gemak een aantal leningen wilt bundelen. Ook mogelijk: u heeft ontdekt dat uw manier van geld lenen gepaard gaat met een té hoge rente. Of wellicht is uw privésituatie zo veranderd door bijvoorbeeld een echtscheiding, dat dit uw financiële mogelijkheden aantast. In al deze gevallen kan uw lening oversluiten een oplossing bieden.

 

Kan ik de leenvorm veranderen?

Wie zijn of haar persoonlijke lening oversluit, verandert soms ook van leenvorm. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een persoonlijke lening een doorlopend krediet wordt – of andersom. Dat levert in specifieke gevallen voordelen op. Voorbeelden: een nieuwe looptijd óf de mogelijkheid tot boetevrij extra aflossen.

Hoe kan ik een persoonlijke lening oversluiten?

Bent u inmiddels geïnteresseerd? Santander helpt u graag. Wij bieden u een goede service en het aanvragen van een offerte is vrij eenvoudig. Iedereen kan in 15 minuten online een aanvraag doen, want een persoonlijke lening oversluiten verloopt via drie simpele stappen: aanvragen, goedkeuren én geld ontvangen. En dat allemaal online: u kunt uw lening digitaal omdopen tot een andere leenvorm – met betere voorwaarden en een lagere rente. Wilt u liever persoonlijk contact met één van onze medewerkers? Dat kan natuurlijk ook. Van maandag tot en met vrijdag kunt u tussen 09.00 - 17.00 uur bellen met 030-6388042.

 

Wat zijn oversluitkosten?

Oversluitkosten zijn de kosten die worden berekend voor het oversluiten van leningen. Sommige kredietverstrekkers brengen deze in rekening. Santander doet dit niet. Bovendien is het aanvragen van een prijsvoorstel altijd vrijblijvend. Dat houdt in dat u nergens aan vast zit als u een offerte aanvraagt. Vraag dus gerust een offerte aan en vergelijk ons aanbod met dat van andere verstrekkers. U kunt bij ons terecht voor persoonlijke leningen tot €50.000.

Wat zijn de tarieven voor geld lenen?

Bent u van mening dat uw financiële status niet langer past bij de lening die u heeft afgesloten? Ontdekt u voordelen in het omzetten van een persoonlijke lening naar een doorlopend krediet – of andersom? Of ziet u door de bomen het bos niet meer en wilt u verschillende leningen bundelen tot een overzichtelijk, samengevoegd geheel? In alle gevallen bieden wij u een passende oplossing. Doe een aanvraag, geef ons de tijd om de goedkeuring in orde maken én ontvang uw geld. De exacte kosten voor geld lenen bij Santander zijn in ons handige overzicht te vinden.

Let op: het kan zijn dat het tarief in uw offerte afwijkt van de kosten genoemd in de tabellen. Dit komt doordat we enkel gebruik maken van persoonlijke, per situatie gebonden offertes, waarmee we u beter van dienst kunnen zijn. U mag er wél vanuit gaan dat onze tarieven altijd lager liggen dan de maximale, wettelijke rente.

Veelgestelde vragen

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een vorm van geld lenen waarbij u het volledige bedrag in één keer ontvangt om een grote aankoop mee te financieren. Deze lening betaalt u vervolgens in delen af. Daarover betaalt u ook een stukje rente, dat is de prijs die de kredietverstrekker aan u berekent voor het lenen van het bedrag. Een groot voordeel van een persoonlijke lening is de duidelijke afspraak over de hoogte van het maandbedrag, de termijn waarbinnen de lening wordt terugbetaald en welke rente u betaalt. De rente en looptijd veranderen tussentijds niet, wat het een duidelijke leenvorm maakt: u komt dus niet voor verrassingen te staan. Daarnaast ontvangt u het complete bedrag in één keer, zodat u het zelf kunt besteden waaraan u wilt. Lees meer over wat is een persoonlijke lening >

Hoe los ik een persoonlijke lening af?

Vooraf spreken we met u af wat u per maand betaalt. Dit is een bedrag waarbij de rente is inbegrepen. Dit bedrag incasseren wij iedere maand automatisch van uw betaalrekening zoals we dat afgesproken hebben in de kredietovereenkomst. We incasseren zo lang als de looptijd van uw lening is. Is de looptijd verstreken en hebben wij alle maanden het afgesproken maandbedrag kunnen incasseren? Dan is de Persoonlijke lening helemaal afgerond. Lees meer over een persoonlijke lening aflossen >

Wat is de rente bij een persoonlijke lening?

Hoeveel rente u over uw lening betaalt, is gebonden aan de specifieke kenmerken van deze lening en aan de marktrente. De marktrente is de inkoopprijs van het geld dat u leent. Daarnaast letten kredietverstrekkers doorgaans op verschillende factoren, waaronder de hoogte van het te lenen bedrag of naar het risicoprofiel en bijvoorbeeld de aanwezigheid van een overlijdensrisicoverzekering. Uiteindelijk komt daar een bedrag uit dat mede is gebaseerd op uw persoonlijke situatie en uw zogenoemde risicoprofiel. Santander doet dat overigens niet. Iedereen krijgt bij ons een gelijke behandeling. Klik hier voor onze rentetarieven bij een persoonlijke lening. Lees meer over de rente tarieven van een persoonlijke lening >

Wat kost een persoonlijke lening?

Uw maandelijkse kosten bij een persoonlijke lening bestaan uit de aflossing van uw lening en de kosten (oftewel de rente) die u over het geleende bedrag betaalt. Dat samen maakt het maandbedrag. De rente die u betaalt is gebaseerd op onze inkoopprijs van het geld; dat is de marktrente die wij betalen. In onze rekenvoorbeelden ziet u de rente die u per jaar betaalt, altijd terug in de kolom “Debetrentevoet op jaarbasis”. Daarnaast betaalt u bij sommige kredietverstrekkers nog andere kosten. Die vindt u terug in de kolom “Jaarlijkse kostenpercentage”. Bij Santander zijn de percentages in de kolom “Debetrentevoet op jaarbasis” en “Jaarlijkse kostenpercentage” altijd hetzelfde, wat betekent dat u geen extra kosten betaalt. Dit is iets waarop u kunt letten wanneer u leningen van diverse kredietverstrekkers vergelijkt. Lees meer over de kosten van een persoonlijke lening >