Tweedehands auto op afbetaling kopen


Sluit u zich aan bij de miljoenen mensen die van een occasion genieten? Er zijn verschillende redenen waarom men kiest om een tweedehands auto aan te schaffen in plaats van nieuwe auto te kopen. Tegenwoordig is het reden voornamelijk omdat deze optie vaak voordeliger is dan een splinternieuwe auto. Daarentegen, kan zelfs een tweedehands auto in sommige gevallen een flinke investering zijn. Een persoonlijke lening kan een oplossing hiervoor zijn.

Waarom een tweedehands auto wel of niet kopen?

Er zijn verschillende redenen om wel of niet een occasion te kopen. We hebben voor u de voornaamste voordelen en nadelen verzameld:


Voordelen

  • Goedkoper: Afhankelijk van de merk, model en leeftijd van de auto kunt u duizenden euro’s besparen.
  • Meer waar voor je geld: Tweedehands SUV kan goedkoper uitkomen dan een nieuwe 4 deur auto.
  • Lagere verzekering premies: Omdat een gebruikte auto ouder is de verzekering vaak goedkoper.
  • Milieuvriendelijk. Hergebruik van auto’s is altijd beter voor ons omgeving dan nieuwe auto aanschaffen dat extra Co2 afstoot.
  • Minder belasting: Als u een tweedehands auto aanschaft in Nederland hoeft u geen aanschafbelasting te betalen. Daarnaast betaalt u ook minder aan motorrijtuigenbelasting. Dit is hangt wel af van de leeftijd van de occasion en ander factoren. Lees de gelinkte websites van de overheid door voor de meest recente informatie.

Nadelen

  • Onzekerheden met de staat van de auto: Omdat u niet de eerste eigenaar bent van een gebruikte auto, kan het voertuig slijtage hebben opgelopen. Daarom is het verstandig om je gebruikte auto eerst door een ervaren monteur te laten controleren voordat u het koopt.
  • Minder zuinig: De aanschaf van gebruikte is op zichzelf goed voor het milieu, er komen namelijk geen nieuwe auto’s op weg die Co2 afstoten. Maar als die gebruikte auto’s door slijtage grotere hoeveelheid benzine verbranden is het financieel niet meer zuinig.
  • Minder veiligheidsvoorzieningen: Oudere auto’s hebben meestal niet het meest recente veiligheidssystemen geïnstalleerd. 
Wij raden u aan om de beschikbare informatie over tweedehandse auto's goed ddor te nemen om een geinformeerde besslissing te nemen. 

Tweedehandse auto kopen met een persoonlijke lening

U heeft de optie om een gebruikte auto cash te kopen als u het bedrag bij de hand heeft. Volgens geld.nl is voor minimaal 35% dit niet een mogelijkheid dus ze kiezen voor financieren via een persoonlijke lening.

Met een persoonlijke lening kunt u het bedrag dat u nodig heeft in één keer gestort krijgen op uw rekening. U betaalt daarna het bedrag terug tegen een vast maandbedrag en ook een vaste rente en looptijd. Dit betekent dat u tijdens de inlosperiode geen onverwachte bedragen moet betalen. Dit draagt bij aan uw rust en overzicht van uw geldzaken.

Tweedehandsauto kopen met een lening zonder BKR

Het toetsing van BKR is deel van onze kredietcheck. Heeft u ergens een lening uitstaan? Dan betekent dit automatisch dat u een BKR-registratie hebt. Dat klinkt vervelend maar is het doorgaans niet. Ook hoeft het geen probleem te zijn. Veel mensen hebben een telefoon op afbetaling en dus een schuld. Zij kunnen zich meestal toch een persoonlijke lening veroorloven. Lees meer over lenen met een BKR-registratie.

Verzeker uw persoonlijke lening en bescherm uw nabestaanden!

Sluit direct bij uw nieuwe lening de Nabestaandenbescherming af. Deze verzekering zorgt ervoor dat uw nabestaanden uw openstaande schuld niet hoeven te betalen na uw overlijden. Zo beschermt u uw partner en/of gezin en geeft u zekerheid aan hen. Vraag het meteen aan bij de aanvraag voor de lening.  

Veilig en betrouwbaar!

Wij verstrekken onze financieringen onder vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en zijn aangesloten bij de Vereniging Financiers Nederland (VFN) en het is onze taak om u veilig, verantwoord en bewust te laten lenen. Wij zullen u nooit meer laten lenen dan voor u mogelijk is.

Gaat u voor een tweedehandsauto?

Klik dan op de rode knop voor meer informatie en vraag vrijblijvend een offerte aan.