Een doorlopend krediet aflossen. Een voorbeeld:

U vraagt een doorlopend krediet aan voor €1.500 en geeft aan dat u van dit bedrag slechts €1.000 direct nodig heeft. In dat geval is €1.000 het geleende bedrag (het uitstaand saldo) en uw kredietlimiet is €1.500. Dat betekent dat u binnen de kredietlimiet nog €500 over heeft om op een later tijdstip op te nemen, als dat mogelijk is bij uw kredietverstrekker. Iedere maand betaalt u een vast maandbedrag om het uitstaande saldo van €1.000 af te lossen. Stel dat dit vaste maandbedrag €50,- is; dan  neemt uw uitstaande saldo na de 1e aflossing met €50 af naar €950. Omdat u weer kunt opnemen wat u aflost - het is immers een doorlopend krediet - stijgt uw bestedingsruimte daarentegen naar €550.

Het exacte maandbedrag dat u betaalt, is gebaseerd op onder andere de hoogte van het geleende bedrag en de rente die u betaalt voor de lening. Dat maakt het aflossen van een doorlopend krediet voor iedereen anders. Tenslotte is geen lening hetzelfde en sluit iedere lener andere voorwaarden af met zijn of haar verstrekker. Daarnaast zijn er opties als tussentijds aflossen voorhanden die de situatie wéér anders maken. Genoeg om rekening mee te houden dus.

Het aflossen van een doorlopend krediet

Kan ik extra aflossen bij een doorlopend krediet?

Extra aflossen bij een doorlopend krediet is een zeer goede optie. Het is vrijwel altijd boetevrij en u zorgt er zo voor dat het uitstaande saldo lager wordt waardoor u eerder klaar bent met het aflossen. Het is logisch dat uw prive-situatie zo kan groeien dat u weer meer geld tot uw beschikking heeft. Het kan dan slim zijn om er voor te kiezen om uw doorlopend krediet eerder helemaal of gedeeltelijk af te betalen. Dit kan altijd, op ieder moment, en is boetevrij en zonder extra kosten.

Kan ik boetevrij aflossen?

Ja, dat kan. Op dit gebied verschilt een doorlopend krediet dan ook van een persoonlijke lening. De verstrekker hanteert in het geval van een persoonlijke lening namelijk boetetarieven wanneer er tussentijds wordt afgelost, simpelweg omdat de bank anders geld misloopt. Bij een doorlopend krediet is dit zo. U kunt hier kosteloos tussentijds extra geld inbrengen en zo besparen op de langere termijn. Dus boetevrij aflossen of misschien zelfs alles in één keer aflossen. Een wezenlijk verschil met een persoonlijke lening en een reden waarom soms een doorlopend krediet gunstiger kan zijn. 

 

Hoe los ik mijn doorlopend krediet bij Santander af?

Door het maandelijks betalen van een vast bedrag lost u het uitstaande saldo van het krediet af. U betaalt het afgesproken vaste maandbedrag via automatische incasso, daar heeft u geen omkijken naar. Santander incasseert automatisch op de eerste dag van de maand. 

Santander biedt geen doorlopende kredieten meer aan. 
Als u een krediet heeft bij Santander dan kunt u daarvan ook geen geld meer opnemen. Als het openstaande bedrag volledig is terugbetaald, dan is het uitstaande saldo €0 en sluiten wij uw doorlopende krediet. Uw schuld is dan volledig afgelost. Heeft u toch nog geld nodig, dan kunt u een persoonlijke lening aanvragen.

Een persoonlijke lening aanvragen

U kunt geen doorlopend krediet aanvragen bij Santander. Als u geld nodig heeft, is een persoonlijke lening afsluiten een goede optie. Met een persoonlijke lening weet u vooraf precies hoe lang u bezig bent met aflossen omdat het maandbedrag, rente en de looptijd vaststaan.

Bereken nu zelf het maandbedrag voor uw persoonlijke lening en vraag direct online een offerte aan. Na goedkeuring wordt het geld op uw bankrekening gestort. 


Liever eerst meer weten hoe u een persoonlijke lening aflost? Klik dan hier