Kenmerkend aan deze vorm van lenen is het vaste leenbedrag; u leent een bepaald bedrag wat u meteen op uw rekening krijgt gestort en niet meer verhoogd of verlaagd kan worden. Daarnaast heeft deze vorm van lenen een vaste rente en een vaste looptijd. Deze voorwaarden spreekt u van tevoren af met de kredietverstrekker en worden vervolgens vastgelegd in een leencontract. U gaat e…
Voor de duidelijkheid: Bureau Krediet Registratie (BKR) registreert alle soorten leningen die er maar bestaan, van uw telefoon die u afbetaalt bij een telefoonabonnement tot een persoonlijk lening. Kredietverstrekkers gebruiken BKR vervolgens om te kijken of het voor u verantwoord is om een nieuwe lening af te sluiten. Zo ook Santander: wij kijken bij BKR of u een lening bij on…
Het maandbedrag is precies zo berekend dat u binnen de vastgestelde looptijd uw lening heeft afgelost. U betaalt iedere maand een vast bedrag aan uw kredietverstrekker. Dit bedrag bestaat voor een deel uit aflossing en voor een deel uit rente. De rente betaalt u over het deel dat u nog niet heeft afbetaald. Dat maakt het rentedeel gedurende de looptijd dus steeds kleiner. Lees…
Dat ligt er een beetje aan waar u deze voor gebruikt. Gebruikt u het geld voor een verbetering aan uw woning door een professional? Dan is de rente inderdaad, onder bepaalde omstandigheden, deels fiscaal aftrekbaar. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Belastingdienst.
Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er iets aan uw situatie verandert waardoor u moeite krijgt met het aflossen van uw lening. Arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of een scheiding – dit soort grote veranderingen in uw leven heeft u niet altijd in de hand, maar kunnen een grote impact hebben op of u uw lening nog kunt terugbetalen. Het belangrijkste in een dergelijk geval is…
Heeft u een lening afgesloten? Onthoud dan goed dat de verplichting om de openstaande schuld te betalen naar uw nabestaanden gaat op het moment dat u komt te overlijden en uw erfenis aanvaard wordt. Wilt u hen daar niet mee opzadelen? Dan biedt de nabestaandenbescherming uitkomst. Deze verzekering zorgt er namelijk voor dat de nabestaanden zich in dat geval geen zorgen hoeven t…
Vooraf spreken we met u af wat u per maand betaalt. Dit is een bedrag waarbij de rente is inbegrepen. Dit bedrag incasseren wij iedere maand automatisch van uw betaalrekening zoals we dat afgesproken hebben in de kredietovereenkomst. We incasseren zo lang als de looptijd van uw lening is. Is de looptijd verstreken en hebben wij alle maanden het afgesproken maandbedrag kunnen in…
Hoeveel rente u over uw lening betaalt, is gebonden aan de specifieke kenmerken van deze lening en aan de marktrente. De marktrente is de inkoopprijs van het geld dat u leent. Daarnaast letten kredietverstrekkers doorgaans op verschillende factoren, waaronder de hoogte van het te lenen bedrag of naar het risicoprofiel en bijvoorbeeld de aanwezigheid van een overlijdensrisicover…
Uw maandelijkse kosten bij een persoonlijke lening bestaan uit de aflossing van uw lening en de kosten (oftewel de rente) die u over het geleende bedrag betaalt. Dat samen maakt het maandbedrag. De rente die u betaalt is gebaseerd op onze inkoopprijs van het geld; dat is de marktrente die wij betalen. In onze rekenvoorbeelden ziet u de rente die u per jaar betaalt, altijd terug…
Ja, dat kan. Financiële tijden veranderen voortdurend en zijn niet altijd met elkaar te vergelijken. Het kan daarom zo zijn dat uw huidige vorm van lenen niet meer past bij uw financiële status. In dat geval is uw lening oversluiten wellicht een mogelijkheid. Kort gezegd houdt het oversluiten van een lening in dat u opnieuw geld leent – om hiermee een andere lening af te lossen…
Een persoonlijke lening is een vorm van geld lenen waarbij u het volledige bedrag in één keer ontvangt om een grote aankoop mee te financieren. Deze lening betaalt u vervolgens in delen af. Daarover betaalt u ook een stukje rente, dat is de prijs die de kredietverstrekker aan u berekent voor het lenen van het bedrag. Een groot voordeel van een persoonlijke lening is de duidelij…