Terug naar overzicht

Voordelig een nieuwe auto kopen: dit is het beste moment

Voordelig een nieuwe auto kopen: dit is het beste moment
Bent u van plan een nieuwe auto te kopen? Dan is het goed om iets over de timing te weten. Het moment waarop u een nieuwe auto koopt, kan u namelijk heel wat geld schelen. Maar wat kost een nieuwe auto en wanneer is het beste moment om zo voordelig mogelijk een nieuwe auto te kopen? Wij vertellen het u.

Koop voordelig een nieuwe auto in 2024

Normaliter is december de beste maand om voordelig een nieuwe auto te kopen. Dit komt omdat autofabrikanten en dealers zich dan focussen op hun verkoopdoelen van het jaar. En daarnaast zitten ze op het einde van het jaar vaak met een voorraad auto's die ze graag willen verkopen vóór het einde van het kalenderjaar. Daarom ziet u ook altijd zoveel promoties en autodeals aan het einde van het jaar!


Wat kost een nieuwe auto?

De gemiddelde prijs van een nieuwe auto in Nederland is ongeveer 25.000 euro. De bovengrens voor een nieuwe auto is redelijk onbegrensd.

Hoeveel kost een occasion in 2024?

Wilt u geen nieuwe auto kopen, dan kunt u natuurlijk ook voor een tweedehands auto gaan. De prijs van een tweedehandsauto of occasion is afhankelijk van het jaartal, merk, model, kilometerstand en type. Gemiddeld kost een tweedehandsauto rond de 23.531 euro.

Koop voordelig een occasion in september 2024

Wanneer u liever een tweedehandsauto koopt, kunt u deze het beste in september aanschaffen. In september komen namelijk veel nieuwe auto’s op de markt, waardoor de verkoop van occasions omhoog gaat. Zo is de keuze ineens reuze, wat u in een goede onderhandelingspositie zet!

Uw nieuwe occasion financieren? Dat kan heel vaak bij de autodealer zelf. U geniet dan meestal ook van voordelen als een financieren met een slottermijn waardoor u per saldo lager een lager maandbedrag betaalt. Maar natuurlijk kunt u ook een persoonlijke lening van Santander afsluiten voor uw nieuwe - of tweedehands voertuig.

Geld lenen voor een auto bij Santander

Wilt u een nieuwe- of tweedehands auto kopen en bent u van plan hier zo snel mogelijk mee op stap te gaan, maar heeft u geen spaargeld of wilt u dit niet gebruiken? Dan kunt u, om uw auto te financieren, het beste een persoonlijke lening bij Santander afsluiten.

Het aanvragen van een offerte doet u eenvoudig digitaal en dezelfde dag nog ontvangt u via e-mail het voorstel, zodat u het op uw gemak kunt bekijken en beslissen. 

Na akkoord ontvangt u het geld op uw bankrekening en kunt u een nieuwe auto kunt uitzoeken die bij uw wensen en portemonnee past!
Bereken uw autolening en maandbedrag bij Santander

Bent u benieuwd naar uw lening en maandlasten bij Santander?
Klik hieronder en bereken uw autofinanciering eenvoudig en snel.