Heeft u een doorlopend krediet of een lening? Dat kan het natuurlijk altijd zo zijn dat het niet langer de meest gunstige variant is. Het is in dat geval zinvol om te overwegen uw lening over te sluiten. Zoals u waarschijnlijk weet, zijn financiën haast synoniem aan verandering. Tijden veranderen voortdurend – en wat in het verleden goed was, kan in uw huidige situatie niet langer het gunstigste zijn. Dat geldt ook voor uw huidige vorm van lenen. Past deze niet meer bij uw financiële status? Dan is een doorlopend krediet oversluiten wellicht een goede optie.

 

Waarom een doorlopend krediet oversluiten?

Zoals aangegeven, bestaan er een aantal situaties waarin het gunstig is een lening of krediet over te sluiten. Het kan zijn dat u momenteel geen gunstige leenvoorwaarden heeft, zoals een te hoge rente. Door uw krediet over te sluiten kunt u mogelijk (veel) geld besparen. Het kan ook zo zijn dat u meerdere leningen heeft en het overzicht kwijt bent. Het laten bundelen van verschillende financieringen tot één (persoonlijke) lening zorgt voor meer helderheid, meer duidelijkheid, meer structuur en minder rente. En dat is natuurlijk nooit verkeerd.

 

Kan ik de leenvorm veranderen?

Ja, en dit is naast de hierboven omschreven redenen voor het laten oversluiten van een doorlopend krediet dan ook een veelgenoemde trigger om wijzigingen aan te brengen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw doorlopend krediet te veranderen in een persoonlijke lening.

Dat kan om verschillende redenen handig zijn. Misschien past het telkens kunnen opnemen van geld uit uw krediet niet bij u of misschien heeft u een persoonlijke lening en wilt u juist wel die vrijheid hebben. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u voor de verbouwing aan uw huis een doorlopend krediet had afgesloten omdat u rekening hield met een bepaalde eindtijd. Maar als de verbouwing langer duurt en u daardoor meer geld nodig heeft, is het wellicht slimmer om uw krediet over te sluiten naar een persoonlijke lening. Zo krijgt u een bedrag uitbetaald en u weet daarna precies welk maandbedrag u tijdens welke periode betaalt tegen een vaste rente. En door uw leenvorm tijdens het oversluiten te wijzigen, geniet u alsnog de voordelen van deze vorm van geld lenen.

Bij Santander is het niet meer mogelijk een doorlopend krediet af te sluiten. Wij helpen u graag verantwoord met een persoonlijke lening, dat kan al vanaf 2500 euro.

Kan ik mijn doorlopend krediet oversluiten naar een hypotheek?

Het meefinancieren van een lopend krediet in een hypotheek voor een nieuwe woning is bijna niet meer mogelijk. Dat heeft te maken met het overheidsbeleid dat erop is gericht om overkreditering zoveel mogelijk te beperken. Heeft u al een woning met overwaarde, dan zou het interessant kunnen zijn om een lopend krediet om te zetten in een hypotheek. Over het algemeen is de hypotheekrente lager dan de rente over een krediet. Maar let op: heeft u het krediet afgesloten voor consumptieve doeleinden, dus voor een auto of vakantie, dan is de rente niet aftrekbaar. Heeft u een lening afgesloten voor een verbouwing, dan kan de rente in principe wel aftrekbaar zijn. Controleer wel altijd eerst zelf bij de Belastingdienst. 

 

Wat zijn de kosten voor een oversluiting?

Sommige kredietverstrekkers rekenen (hoge) kosten voor het oversluiten van een doorlopend krediet naar een persoonlijke lening. Nóg meer goed nieuws: Santander rekent hier helemaal geen kosten voor. We werken met overzichtelijke maandbedragen, helpen u persoonlijk en geven u zodoende rust en overzichtelijkheid tijdens het lenen van geld.

Krediet aanvragen? Vraag vandaag nog geheel vrijblijvend een offerte aan voor uw niet-doorlopend krediet. U kunt bij Santander terecht voor geld lenen op maat en we bieden persoonlijke leningen aan vanaf €2.500 tot en met €50.000.