Terug naar overzicht

Geld lenen als ondernemer

Geld lenen als ondernemer


U bent zelfstandig ondernemer en uw bruiloft pakt duurder uit dan gepland, u heeft een nieuwe auto nodig of u wilt uw huis verbouwen. Dit zijn drie privé doeleinden waar een lening afsluiten uitkomst kan bieden.

Op deze pagina leggen we uit hoe u (als zelfstandig ondernemer) een persoonlijke lening aanvraagt en wat de voorwaarden zijn. Ontdek hier meer over geld lenen als zzp'er.

Lenen als zelfstandig ondernemer: uw opties

Als een zzp'er een lening wil afsluiten, werkt dit anders dan iemand die in vast dienstverband werkt. Hieronder sommen we de opties op die u als zelfstandig ondernemer heeft.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is bedoeld voor privé doeleinden, zoals een verbouwing. De lening heeft een vaste looptijd en een vooraf afgesproken maandbedrag. Deze zzp-lening wordt voor privéuitgaven gebruikt en is aan te vragen bij Santander.

Leasing

Financial lease en private lease zijn interessant voor zzp'ers die een groot bedrag liever in kleinere maandbedragen opknippen. U kiest hier voor het huren van voertuigen of apparaten, zoals het leasen van een auto. Kijk hierbij altijd of het maandelijkse bedrag bij uw situatie past, want een maandbedrag bij leasen ligt vaak hoger dan bij een persoonlijke lening. 

Crowdfunding

Is lenen als zelfstandig ondernemer niets voor u? Dan kunt u er ook voor kiezen om financiering te krijgen via crowdfundingplatforms. Hierbij kunnen mensen uit het publiek (meestal via internet) geld inleggen om het project of de onderneming te ondersteunen. Het nadeel hiervan is dat u afhankelijk bent van anderen. Als het publiek er niet in gelooft, kan het even duren voordat u aan de slag kunt.

Zakelijk lenen

Als zzp'er is een zakelijke lening afsluiten ook een optie. Deze lening is bedoeld om uw bedrijf uit te breiden of personeel aan te nemen. Een zakelijke lening is gekoppeld aan uw eigen onderneming, niet aan u als persoon.

Zzp-lening aanvragen

Als u zzp'er bent, heeft u over het algemeen geen vaste inkomsten per maand. Sommige banken kiezen er daarom voor om geen leningen te verstrekken aan zzp'ers. Zo behouden ze meer zekerheid over de terugbetaling van het vastgestelde maandbedrag.

Santander geeft wel leningen voor privéuitgaven uit aan zzp'ers, dit noemen we een persoonlijke lening. Zo kunt u, net zoals mensen in loondienst, een aanvraag voor een lening doen door uw maandbedrag te berekenen met onze handige calculator en daarna direct een offerte aan te vragen.

Kom ik in aanmerking voor een persoonlijke lening voor zzp'ers?

Voordat u een aanvraag doet voor een zzp-lening, is het verstandig om te checken of u wel aan deze voorwaarden voldoet.

• Uw minimale leeftijd is 28 jaar.
• Uw ingediende aangifte inkomstenbelasting mag ten tijde van de aanvraag niet ouder zijn dan 18 maanden.
• Uw onderneming is economisch actief.
• Verder is (zoals bij iedere aanvraag) een inkomsten-lastentoets onderdeel van de beoordeling.

Bij Santander kunt u altijd vrijblijvend een offerte aanvragen voor een persoonlijke lening. Deze offerte ontvangt u dezelfde of de volgende dag in uw inbox. Na goedkeuring kunt u de lening afsluiten.

De hoogte van uw lening bepalen

Voor u de lening aanvraagt, is het belangrijk om vast te stellen hoeveel geld u precies wilt lenen en met welk maandbedrag u dit wilt aflossen. Met onze calculator berekent u gemakkelijk wat de looptijd wordt. Dit is afhankelijk van het gekozen maandbedrag. Hoe hoger het maandbedrag, hoe korter uiteraard de looptijd. Hier vindt u ook de rente die daarbij hoort.

Wilt u deze lening vervroegd aflossen? Dat kan bij Santander. Hier kunnen kosten aan verbonden zijn.

Hoe werkt het aanvragen van een zzp-lening?

Een persoonlijke lening aanvragen bij Santander kan eenvoudig in drie stappen.

  1. Dien een aanvraag in via onze online calculator. Deze loopt stap voor stap door de informatie die wij nodig hebben om uw aanvraag in behandeling te nemen.
  2. Wij keuren uw aanvraag al dan niet goed.
  3. Binnen enkele werkdagen, na goedkeuring, ontvangt u het bedrag op uw rekening.


Veelgestelde vragen

Wat is de maximale hoogte van een persoonlijke lening?

U wilt lenen als zelfstandig ondernemer, dan kunt u een lening aanvragen tot maximaal € 50.000.

Krijg ik een bkr-registratie?

Ja, wij zijn verplicht uw lening te registreren bij Bureau Krediet Registratie te Tiel.

Mag ik lenen als ik al een bkr-registratie heb?

Het is mogelijk om een lening af te sluiten met een bkr-registratie, maar u moet wel rekening houden met bepaalde punten.  Klik hier en lees meer hierover.

Ben je benieuwd naar je lening en maandlasten bij Santander?
Klik hieronder en bereken deze eenvoudig en snel.