Terug naar overzicht

Hoe lening oversluiten je geldzaken eenvoudiger kan maken

Hoe lening oversluiten je geldzaken eenvoudiger kan maken

Waarschijnlijk herken je de volgende situatie wel: het einde van de maand is aangekomen en je controleert zoals altijd je bankrekening om vervolgens allerlei afschrijvingen van je autofinanciering, je persoonlijke lening, postorderkrediet enzovoort te zien. Met de bijbehorende rentes! Daarnaast sta je misschien ook nog wel eens rood op je betaalrekening. Dit is duur en geeft veel onrust. Het moet eenvoudiger kunnen toch? Gelukkig is er een mogelijke oplossing waarbij je nog maar één maandbedrag aan één kredietverlener betaalt tegen één rentetarief: lening oversluiten.


Wat betekent lening oversluiten?

Lening oversluiten noemen we ook wel herfinanciering en simpel gezegd worden er dan een of meer bestaande leningen afgelost en overgenomen door één kredietverstrekker.

Waarom zou je bestaande leningen herfinancieren?
 Waarom zou je bestaande leningen herfinancieren?
  • Je betaalt nog maar 1 maandbedrag in plaats van meerdere kleine maandbedragen hierdoor krijg je meer inzicht en rust in je financiën.
  • Een lager rentetarief kan ook een overweging zijn. Als je je lening vernieuwt kun je kiezen voor een kredietstrekker met lagere rentekosten bijvoorbeeld.
  • Een lagere maandlast. Als de looptijd van je lening wordt verlengd, kun je vaak kiezen voor een lager maandbedrag.
  • Een kortere looptijd van je lening. Als je in staat bent om maandelijks meer af te lossen, ben je eerder van je schuld af.
  • Een betere kredietwaardigheid omdat je bestaande leningen aflost. Dit wordt geregistreerd bij BKR (Stichting Bureau Krediet Registratie).

 

Hoe weet je of je meer leningen hebt?
Je hebt vaak meer leningen dan je denkt. Denk hierbij aan postorderkredieten, persoonlijke leningen, autoleningen, en creditcardschulden. Maar ook voor regelmatig rood staan op je betaalrekening betaal je tegenwoordig een hoge rente en is daarom een grote kostenpost waarop je kunt bezuinigen met een lening.  Daarnaast heb je de mogelijkheid om extra geld te lenen bij het oversluiten van je lening.
Maar is het niet moeilijk om goedkeuring te krijgen voor lening oversluiten? 
Maar is het niet moeilijk om goedkeuring te krijgen voor lening oversluiten? 

Dat hoeft niet. Het is bijvoorbeeld niet nodig om eigenaar van een woning te zijn om in aanmerking te komen voor lening oversluiten.
Er wordt gekeken naar je vaste inkomsten en je vaste lasten en onder andere ook naar autobezit en of je inwonende kinderen hebt.

Zelfs als je niet een perfecte kredietgeschiedenis hebt, kun je in aanmerking  komen om je lening over te sluiten.

Want ook al heb je ooit een betalingsachterstand gehad, als je huidige situatie is verbeterd dan kan de kredietverstrekker dit zelfs als een pluspunt zien omdat je bewezen hebt je schulden terug te willen betalen.
Voor meer informatie over een lening afsluiten met een BKR-registratie klik hier. Uiteindelijk wordt  je aanvraag individueel beoordeeld op basis van de door jou aangeleverde gegevens. Dus aarzel niet om vrijblijvend, dus zonder verplichtingen, een offerte aan te vragen.
Klaar voor de volgende stap?

Nou dat klinkt allemaal heel mooi, maar je vraagt je misschien af of het oversluiten van een lening wel bij jou past? We helpen je graag om dit te beantwoorden. Klik de rode knop hieronder voor meer informatie en om zelf te berekenen welk maandbedrag je zou gaan betalen bij het door jou aangegeven leenbedrag. Heb je de juiste mix van maandbedrag en looptijd gevonden, dan kun je direct een offerte aanvragen.

Ben je benieuwd naar je lening en maandlasten bij Santander? Klik hieronder en bereken deze eenvoudig en snel.


Wil je liever persoonlijk contact om samen te bekijken of lening oversluiten geschikt is voor jou? Dat kan ook. Bel 030-6388042. Van maandag tot en met vrijdag tussen 9 – 17 uur zijn wij bereikbaar en helpen je graag.