Terug naar overzicht

Waardevaste spullen en goede investeringen

Waardevaste spullen en goede investeringen

Waardevaste investeringen


U kunt natuurlijk geld investeren in grondstoffen, aandelen of cryptomunten, maar wat denkt u van geld investeren in waardevaste spullen? Verzamelobjecten worden steeds populairder als investeringen en dat is helemaal niet gek. Het hoeft namelijk niet veel te kosten en u kunt direct beginnen. Maar voor u gaat investeren in waardevolle items, kijk eens op zolder. Wie weet liggen hier nog verborgen schatten die ondertussen veel geld waard zijn. In dit artikel leest u meer over welke oude spullen waardevol zijn en goede nieuwe investeringen in verzamelobjecten!


Kijk eens tussen uw oude spullen

U herkent het misschien wel; een hele zolder die volstaat met oud speelgoed, kunststukken, meubels en andere spullen die je nooit meer gebruikt. Voordat u een grote schoonmaak houdt, raden wij aan om eens goed tussen deze oude spullen te kijken. Hoewel u de spullen vast met een reden opgeruimd heeft, kunnen sommige spullen tegenwoordig nog flink wat geld op leveren. Benieuwd naar welke oude spullen tegenwoordig geld waard zijn? Wij vertellen het.

Oude munten

Heeft u thuis een kistje met een aantal oude munten liggen? Deze oude munten kunnen best een leuk bedrag opleveren. Vooral guldens, dubbeltjes en centen zijn behoorlijk van waarde. Hoeveel uw oude munten waard zijn, hangt onder andere af van de conditie en het jaartal. Laat dit checken bij een expert of zoek het op internet.

Speelkaarten

Bent u oude speelkaarten, zoals Pokémon kaarten, tegengekomen op uw zolder? Dan is het tijd om deze onder het stof vandaan te halen, want oude speelkaarten kunnen zo maar eens veel geld opleveren. Een zeldzame Pokémon kaart kan zo al 500 euro of meer opleveren. Het fijne van speelkaarten is dat ze, met een beetje hulp van de lokale expert, vaak online te taxeren zijn. Bij sommige zeldzame verzamelkaarten is het verstandig om een erkend expert in te schakelen voor het bepalen van de waarde.

Kinderspeelgoed

Nostalgie zorgt ervoor dat veel mensen oud speelgoed uit hun kinderjaren zoeken. Dit maakt oud kinderspeelgoed erg populair. Er zijn verzamelaars die flink geld betalen voor vintage, retro en uniek kinderspeelgoed. Een oude videoband van Belle en het Beest uit 1991 werd verkocht voor meer dan 4000 euro. Heeft u nog dozen vol oude LEGO sets liggen? Gooi deze dan zeker niet weg. LEGO hoort namelijk tot één van het best verkopende speelgoed. Fans betalen de hoofdprijs voor oude complete sets of ontbrekende delen in hun verzameling!

Investeer in waardevaste spullen

Heeft u niks van waarde kunnen vinden tussen u oude spullen op de zolder? Niet getreurd, u kunt namelijk ook investeren in spullen die in de loop van de tijd in waarde stijgen. Houdt u van sport? Ga dan voor memorabilia en verzamelobjecten. Fan van kunst? Tegenwoordig kopen mensen zelfs percentages van schilderijen als investering. Wij vertellen u meer over een paar items waarvan de waarde aanzienlijk kan stijgen nadat u ze heeft gekocht.

Luxe horloges

Het is u vast niet onbekend: een horloge van een premiummerk zal niet in waarde dalen op het moment dat u de winkel verlaat. Cartier, Rolex, Audemars Piguet en Patek Philippe blijven in waarde stijgen en zijn daarom goede investeringen. Toch gaat het niet alleen om het merk; veel andere factoren tellen mee om een verzamelaarsitem te maken, zoals de staat, zeldzaamheid etc. U kunt ook overwegen om te investeren in ‘vintage’ horloges. U kunt daar sneller een hoger rendement maken, door bijvoorbeeld een horloge tegen een scherpe prijs in te kopen, laten opknappen en vervolgens voor een groter bedrag te verkopen. Als u zelf niet zo veel weet over horloges, vraag dan een dealer of een expert om advies.

(Vintage) designerhandtassen

Het is wellicht niet het eerste waar u aan denkt als het gaat om investeringen, maar wat denkt u van investeren in (vintage) designerhandtassen? De secundaire marktwaarde van de Dior Saddle Bag is in de aanloop naar 2019, jaar op jaar met maar liefst 191 procent gestegen. Niet mis dus! Populaire waardevaste designermerken zijn onder andere Dior, Chanel, Hermes en Louis Vuitton. Ze maken tijdloze items die nooit uit de mode raken. Als u weet welke u in welke designertassen u moet investeren, verdient u makkelijk geld in stijl!

Whisky

Wijn wordt vaak genoemd als een goede investering. Echter is niet alle wijn geschikt om lang te bewaren. Tegen dit probleem loopt u gelukkig niet aan als het gaat om whisky. Zeldzame flessen whisky vormen een enorm goede investering. Het kost u alleen een beetje geduld. Voor whisky geldt namelijk: hoe ouder de whisky, hoe hoger de prijs.

Overweeg een lening voor een investering

Wilt u ook investeren in een waardevol product, zoals een luxe horloge of zeldzame flessen whisky? U kunt hiervoor een lening overwegen. Hierbij is het belangrijk dat u voor uzelf de plussen en minnen op een rij zet. Lees meer over een persoonlijke lening of vraag direct en geheel vrijblijvend makkelijk online een offerte aan. U ontvangt uw contract per e-mail en na goedkeuring van uw aanvraag, betalen wij u zo snel mogelijk uit.

 

Amsterdam - mei 2022