Productpagina

Om aan alle regels en wetgeving te voldoen, is het belangrijk dat u een aantal elementen vermeldt op de productpagina bij het aanbieden van Betaal per Maand.

 1. De disclaimer moet altijd worden getoond.

 2. Toon de kredietwaarschuwingsbalk bovenaan de productpagina - of telkens opnieuw in een kader - als u een prijs per maand toont of vermeldt dat u termijnbetaling aanbiedt. 

 3. Als u een maandprijs of rentepercentage noemt, moet u altijd een rekenvoorbeeldtabel plaatsen. 

 4. Toon het logo 

 

Communicatieboodschappen

Makkelijk! Neem de kant-en-klare communicatieboodschappen over op uw website. De onderstaande zinnen hebben hun kracht inmiddels wel bewezen. De klant begrijpt hierdoor onmiddellijk welke betaaloptie u biedt en wat dat voor hem/haar betekent.

 • Koop nu, betaal per maand
 • Betaal achteraf per maand
 • Betaal per maand
 • Betaal in termijnen
 • Betaalgemak
 • Betalen zoals het u uitkomt
 • Verantwoord per maand betalen
 • Nu <naam product> per maand betalen

Banners

Download hier de vier verschillende Betaal per Maand-banners en Groen Lenen-banners in diverse formaten, die u in uw webshop kunt gebruiken:

Type A: Hero-banner: Mobile, 1280 px, 1920 px

Type B:  Promotiebanner met tekst: Betaal achteraf en Zoals het u uitkomt

Type C: Promotiebanner met maandbedrag: 120x600px, 728x90px

Type D: Promotiebanner met 0% rente: 336x280px, 120x600px, 728x90px

Type E: Gif Promotiebanner Betaal Per Maand: 336x280px, 160x600px
(Gifs linken naar www.santander.nl/juridische-informatie)

Groen Lenen banners

Type A/B: Hero-banner: Mobile, 1280 px, 1920 px 

Lukt het downloaden van de bestanden niet? Stuur een mail naar ps@santander.nl en vraag om de banners naar u te mailen.

Regels voor het plaatsen van de banners

Er zijn een aantal regels die u moet volgen bij het plaatsen van de banners in uw webshop. Zorg ervoor dat u deze regels volgt voordat u de banners live zet:

 1. Alle banners moeten bovenaan de kredietwaarschuwingsbalk (de ‘Let op! Geld lenen kost geld’ balk) laten zien, tenzij de kredietwaarschuwingsbalk altijd als vast element bovenaan uw website te zien is.
 2. Toon op alle banners altijd het Betaal per Maand-logo. Het voordeel hiervan is dat klanten bij het afrekenen direct weten welke optie ze moeten kiezen.
 3.  Alle type banners A en B moeten een hyperlink naar de Betaal per Maand-landingspagina van uw webshop hebben, waarop u meer informatie over deze betaaloptie plaatst.
 4. Alle banners van het promotietype B, C, D moeten een hyperlink hebben naar de pagina van het gepromote financieringsproduct.
 5. De disclaimer moet worden vermeld op de landingspagina van Betaal per Maand op uw website en op de pagina's met gepromote financieringsproducten.
 6. Als u promotiebanners met een maandbedrag (type C) of reclamebanners met het rentetarief van 0% (type D) gebruikt, moet u het rekenvoorbeeld opnemen op de pagina's van de gepromote producten.

 

 

Maandprijzen

Vestig de aandacht op Betaal per Maand door aan de productprijs, de prijs per maand toe te voegen. Een van de manieren waarop u dat eenvoudig kunt doen is met behulp van bijvoorbeeld een pop-up.

De regels voor vermelding van een maandprijs zijn:

 1. Aan de bovenzijde van de promotie van de maandprijs (bijvoorbeeld met een pop-up) moet de kredietwaarschuwingsbalk staan. Heeft u de kredietwaarschuwingsbalk bovenaan de productpagina gezet, dan hoeft het niet nog eens apart bij de maandprijs.

 2. Maandprijs vermelden bij het product = rekenvoorbeeld plaatsen in tabelvorm. Dit mag onderaan de productpagina.

 3. Meerdere maandprijzen op de productpagina? Plaats alle rekenvoorbeelden in 1 tabel onderaan de pagina.

 4. Plaats ook de disclaimer op de productpagina onder het rekenvoorbeeld.

 5. Pop-up? Neem één van de kant-en-klare pop-ups.

 6. Scrol naar beneden om te zien hoe u de prijs per maand berekent.

 

Hoe berekent u de maandprijzen?

U berekent het bedrag per maand als volgt:

Aankoopbedrag x 0,0228425638031904 = Maandbedrag

Dit is de rekenformule op basis van een looptijd van 60 maanden en 14% rente.

Biedt u andere looptijden of een andere rente aan? Mail ps@santander.nl voor het ontvangen van de juiste rekenformule(s).

 


Pre-check calculator 

 • Dit is een handige tool waarmee uw klant binnen 1 minuut uitrekent of hij/zij in aanmerking komt voor een financiering en direct ziet wat hij/zij maximaal kan lenen.

 • In deel 2 van de calculator onder "Kan ik dat betalen?" kan de klant ook een snelle calculatie doen of hij/zij dit maandbedrag kan betalen.
 • De berekening vindt plaats op basis van het inkomen en de lasten die ingevuld worden in de calculator. Er vindt nog geen BKR toetsing plaats. Het kan gebeuren dat uw klant, ondanks een positieve uitkomst in de pre-check calculator alsnog wordt afgewezen bij de aanvraag. De klant zal dan teruggeleid worden naar de pagina waar een andere betaalmethode gekozen kan worden.
 • Biedt u andere looptijden of een andere rente dan 14% per jaar aan? Mail dan ps@santander.nl voor het ontvangen van de calculator en de rekenformule(s).

 • De calculator wordt door ons beheerd. Plaats de URL op uw website en zo zorgt u ervoor dat alle informatie up-to-date is en voldoet aan de richtlijnen. Zie hieronder de URL's en een voorbeeld van de calculator:


  Betaal per Maand
  : https://www.santander.nl/pre-check-calculator
  Groen Lenen: https://www.santander.nl/groenlenen-calculator