Warmtepomp financieren: een slimme zet voor de toekomst

Denkt u na over een persoonlijke lening om over te stappen van een traditionele cv-ketel naar een warmtepomp? Energiebesparende maatregelen, zoals een warmtepomp laten installeren, is een verstandige keuze die op lange termijn veel voordelen oplevert. Helaas hangt hier wel een prijskaartje aan waar niet iedereen zijn spaargeld voor wil gebruiken. Daarom vertellen we u graag waarom een warmtepomp-lening een goed idee is en hoe u deze regelt.

Bereken uw lening

4 redenen om voor een warmtepomp te gaan

De aanschaf van een warmtepomp brengt verschillende voordelen met zich mee. U maakt uw woning energiezuinig en dat heeft voordelen op de lange en de korte termijn.

1

Energiebesparing

Warmtepompen halen op een efficiënte manier warmte uit de lucht, grond of water. Dit kost minder energie dan traditionele warmtesystemen en leidt tot besparing op de energierekening. En met de besparing op uw energiekosten, kunt u de warmtepomp-lening terugbetalen.

2

Woningwaarde stijgt

De aanwezigheid van een warmtepomp kan de waarde van uw huis verhogen, omdat het aantrekkelijk is voor potentiële kopers.

3

Comfort en gemak

Een goede warmtepomp kan uw woning op een gelijkmatige wijze verwarmen of koelen. Dit verhoogt het comfort in huis.

4

Milieuvriendelijk

Energiebesparende maatregelen, zoals warmtepompen, hebben minder uitstoot dan traditionele systemen. Er is minder sprake van broeikasgassen en een lagere CO2-uitstoot.

Subsidie warmtepomp

Alle eerder genoemde voordelen zijn niet alleen belangrijk voor huiseigenaren, maar ook voor de wereld om ons heen. Om die reden zijn er subsidies waarvoor u in aanmerking kunt komen. Dat maakt een warmtepomp financieren aantrekkelijker. U leest meer over subsidies op onze pagina duurzaam wonen en subsidies. Het laten installeren van een warmtepomp is in enkele gevallen fiscaal aftrekbaar. Op de website van de belastingdienst vindt u hierover meer informatie.

Hoe kan ik mijn warmtepomp financieren?

Een subsidie maakt de aanschaf van een warmtepomp aantrekkelijker, maar dekt niet het volledige aanschafbedrag. Daar helpen wij u graag mee.

Wat kost een warmtepomp?

De kosten van een warmtepomp hangen af van het type warmtepomp dat u selecteert. Er zit een prijsverschil tussen een hybride warmtepomp en een elektrische warmtepomp, variërend van € 3.500 tot € 20.000. De subsidie die u ontvangt, verschilt per type warmtepomp. Daarom is het een goed idee om eerst te bepalen welke warmtepomp geschikt is voor uw woning en situatie. Het artikel Een warm huis zónder aardgas: duurzaam met een warmtepomp vertelt u hier meer over.

Welke opties heb ik als ik energiebesparende maatregelen wil financieren?

Wilt u liever niet uw spaargeld inzetten voor de financiering van energiebesparende maatregelen, dan kan een persoonlijke lening of hogere hypotheek uitkomst bieden. Dat laatste is alleen mogelijk voor particuliere woningeigenaren die ruimte hebben in hun hypotheek. Bijvoorbeeld als er al een deel is afgelost, of als de woning meer waard is dan uw huidige hypotheek. In dit geval kunt u terecht bij uw hypotheekverstrekker. Bedenk u wel dat u dan vaak nog langs de notaris moet en misschien zelfs uw huis laten taxeren waar allerlei kosten bij komen kijken. Als dat geen optie is voor u, of wilt u liever een persoonlijke lening met andere voorwaarden, dan kunt u terecht bij Santander.

Een lening afsluiten bij Santander

Een warmtepomp is niet goedkoop, maar verduurzaming van uw bestaande woning loont. Zeker op de lange termijn. Om die reden is een persoonlijke lening voor een warmtepomp een goed idee. En het geld dat u bespaart met uw lagere energiekosten, gebruikt u om de warmtepomp-lening terug te betalen! Win-Win. De aanvraag van een persoonlijke lening regelt u bij Santander helemaal online, in drie stappen.

Bij Santander bepaalt u zelf uw gewenste leenbedrag en de bijbehorende maandlasten, want de looptijd van de lening is een variabele keuze die u zelf kunt maken. Als u maandelijks meer aflost, profiteert u van een kortere looptijd van de lening.

 

Voorwaarden geld lenen voor warmtepomp

Als u een lening wilt aanvragen voor een warmtepomp, moet u aan deze voorwaarden voldoen:

  • U kiest een vast leenbedrag met een vaste rente en vaste looptijd.
  • U ontvang een leencontract en gaat, bij het ondertekenen, akkoord met de afspraken.

Zonnepanelen én een warmtepomp financieren?

Naast een warmtepomp zijn er andere energiebesparende maatregelen die uw huis verduurzamen, kosten besparen en bijdragen aan een betere wereld. Denk aan zonnepanelen en verbeterde isolatie. Ook deze verbeteringen aan uw huis kunt u natuurlijk financieren met een persoonlijke lening van Santander.

 

Wat zeggen onze klanten

 

De tarieven van onze Persoonlijke lening

 

Kredietbedrag Termijnbedrag per maand Debetrentevoet (vast)* Jaarlijkse kostenpercentage Duur kredietovereenkomst Totaal te betalen bedrag
 €  2.500   € 50  13,5%  13,5% 72  maanden  €  3.587,75
 €  5.000   € 74  13,5%  13,5% 120 maanden  €  8.863,20
 € 12.500  € 178  12,5%  12,5% 120 maanden  € 21.379,20
 € 25.000  € 356  12,5%  12,5% 120 maanden  € 42.758,40
 € 37.500  € 534  12,5%  12,5% 120 maanden  € 64.136,40
 € 50.000  € 713  12,5%  12,5% 120 maanden  € 85.515,60

 

Dit zijn slechts voorbeelden, andere bedragen zijn ook mogelijk.
* Rente per 22 mei 2024. Dit betreft een persoonlijke lening (niet-doorlopend geldkrediet). Toetsing en registratie bij BKR. Afrondingsverschillen voorbehouden. Bij de bepaling van het jaarlijks kostenpercentage, de duur kredietovereenkomst en totaal door u te betalen bedrag, zijn wij er vanuit gegaan dat u geen extra aflossingen doet en de termijnen op tijd betaalt. Klik hier voor de algemene voorwaarden. Bij een aanvraag ontvangt u automatisch de van toepassing zijnde standaardinformatie. Wij geven geen advies. U dient zelf te bepalen of het door u gewenste financieel product aansluit bij uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie.