Kan ik een persoonlijke lening afsluiten met een BKR-registratie?

Ja dat kan. BKR staat voor Bureau Krediet Registratie en zij registreert alle soorten leningen die er maar bestaan, van uw telefoon die u afbetaalt bij een telefoonabonnement tot een persoonlijk lening. De enige soort lening die niet wordt geregistreerd is een hypotheek.

Kredietverstrekkers gebruiken BKR om te kijken of het voor u verantwoord is om een nieuwe lening af te sluiten. Zo ook Santander: wij kijken bij BKR of u een lening bij ons kunt afsluiten en zo ja, dan registreren wij de lening bij BKR. 

BKR zegt iets over iemands kredietverleden. Als er geen achterstanden zijn geweest, kan het zelfs als een voordeel worden gezien door kredietverstrekkers dat er een BKR-registratie is. Het hebben van een BKR-codering kan een ander verhaal zijn. Een codering wordt geplaatst bij verschillende betalingsachterstanden. Als u een betalingsachterstand heeft gehad, dan staat dit nog vijf jaar in het  registratieoverzicht.Toch wil dat niet zeggen dat u geen financiering kunt krijgen, want misschien is uw huidige situatie wel veranderd. Lees meer op de website van BKR wat u dan het beste kunt doen.