Waarom moet ik een bankafschrift uploaden?

Een bankafschrift van een volledige maand laat ons zien dat daadwerkelijk dat inkomen wordt gestort wat u in uw aanvraag aangegeven heeft. Het laat ook zien wat het bedrag aan uw woonlasten is (huur of hypotheek) en of u bijvoorbeeld alimentatie betaalt en hoeveel.

→ Kortom: het geeft uw inkomsten en lasten aan. Daarom mag u ook niets doorstrepen of doorhalen op uw bankafschrift en moet alles leesbaar zijn. Dat geldt ook voor uw bankrekeningnummer en de naam van de rekeninghouder, uw naam dus. Die moet precies overeenkomen met de naam die u in de aanvraag heeft ingevuld, die op het identiteitsbewijs staat en op de loonstrook staat vermeld. 

→ Heeft u een gezamenlijke bankrekening? Dan vult u ook alle gegevens van uw partner in op de aanvraag. Let op dat u altijd een afschrift upload van een privérekening en niet van een zakelijke rekening.

⇒ Nieuw! Geef inzicht in uw bankafschrift via iDIN. Veilig en vertrouwd via de inlogmethode van uw bank geeft u inzicht in uw meest recente bankafschrift. Zo weet u zeker dat u meteen het juiste document aanlevert!